Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Piyade Er İsmail Kartal'ın cenazesi E


Gülabibey Camisi'nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene, şehidin annesi Neriman ve babası Duran Kartal, kardeşleri, yakınları ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, 3. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Er Kartal'ın cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada, şehit yakınları fenalık geçirdi. Acılı anne Neriman Kartal ile şehidin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törende, daha sonra Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cemevi Görevlisi Ali Demir cenaze namazını kıldırdı.

Duaların okunduğu törenin ardından askerler tarafından araca alınan şehidin cenazesi, kortej yürüyüşü eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kemah Sultan Melik Mezarlığına götürüldü.

Ay yıldızlı bayrakların açıldığı yürüyüşte, terör örgütü PKK ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Şehit Kartal'ın cenazesi, daha sonra dualar eşliğinde Kemah Sultan Melik Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında 2 kobra helikopteri de tören boyunca ilçe üzerinde uçuş yaptı.


Şehit Er Arslan'ın son yolculuğuna Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi için erleri görev yerine götüren askeri araca teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Mardinli Serhat Arslan (22), İzmir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesi, amcasının evinin önüne getirildiğinde kadınlardan Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Serhat Arslan'ın cenazesi, dün (31 Mayıs) uçakla İzmir'e getirilmişti. Bugün İzmir Asker Hastanesi'nden alınan cenaze, önce amcasının Gaziemir ilçesindeki evinin önüne götürüldü. Taziye çadırının kurulduğu yere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla getirilen şehit cenazesi, Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Ağıt ve duaların ardından ardından Türk bayrağına sarılı tabut, tören için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü. Şehit erin babası Hamit ve annesi Hanife Arslan, camide taziyeleri kabul etti. Buradaki törene katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Bu acı hepimizin." diyerek aileyi teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenaze namazı, öğle namazının ardından İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar tarafından kıldırıldı. Askeri törenin ardından şehit Arslan'ın cenazesi. bir süre top arabasıyla taşındıktan sonra belediyeye ait cenaze aracıyla Kadifekale Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi. Cenaze törenine babası Hamit, annesi Hanife, kardeşleri Serdar ve Özgür Arslan'ın yanısıra Bakan Aydın, AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Tören boyunca güçlükle ayakta duran baba Hamit ve anne Hanife Arslan, cenaze boyunca hiç konuşmadı. Acılı annenin elini bir an olsun bırakmayan denizci kadın subay, destek olmaya çalıştı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup vatandaş da cenaze töreni sonunda, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla teröre tepki gösterdi.

Şehidin babası Hamit Arslan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "30 yıldır süren bir oyun oynanıyor. Bu kirli savaşın bitmesini istiyoruz. Bu sorunun çözümü vardır, bunu herkes biliyor ama bazıları bitmesini istemiyor. Ölen tüm çocuklar, hep fakir ailelerinin çocuklarıdır. Bizim çocuklarımızdır, Türkiye'nin çocuklarıdır." demişti.


ŞEHİT ER ERHAN TERLETME, TOPRAĞA VERİLDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehit olan Deniz Topçu Er Erhan Terletme Üsküdar Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Beykoz Paşabahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında nöbet değişimi yapan askerleri görev yerlerine götüren araca yapılan saldırıda şehit olan Erhan Terletme, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Sabah saatlerinde evine götürülerek helallik alınan şehidin cenazesi daha sonra Selimiye Camii'ne getirildi. Cenazenin musalla taşına konulmasından sonra gözyaşları adeta sel oldu. Türk bayrağına sarılı tabutun yanına gelen anne Fatma Terletme'nin oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Uzun süre oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan anne Fatma Terletme'yi yakınları teselli etti. Cenaze sırasında güçlükle ayakta durabilen Baba Necati Terletme de oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesine uzun süre baktıktan sonra fotoğrafını öptü.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri