Şehitleri böyle uğurladılar

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan roketli saldırıda şehit olan 6 askerin cenazeleri helikopterlerle memleketlerine gönderildi. Çevrede toplanan 2000 kişi, her helikopter kalkışında, “Uğurlar olsun” diyerek şehitleri selamladı.

ÖNCEKİ gün Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk'un toprağa verildiği İzmir, dün 2 şehit acısı birden yaşadı. Saldırıda şehit düşen İzmirli er Kerem Oğuz Erbay'ın (20) annesi Gül Makina, “Oğlum teröre kurban gitti, savaşarak ölmedi. Savaş olsa ben de giderim. Kahrolsun terör” diyerek ağladı. Şehit Erbay'ın, en son kız arkadaşıyla telefonla konuştuğu, “Nöbete gidiyorum, kendine iyi bak” dediği anlaşıldı.

İzmir'de Kürtçe ağıtlar

Mardin Kızıltepeli, ailesi İzmir'de yaşayan Serhat Aslan (20) da aynı saldırıda şehit düştü. Şubat ayında askere giden oğlunun acı haberini alan baba Hamit ve anne Hanife Aslan'ın evlerinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Baba Aslan, “Bu bir oyun, 30 yıldır bitmiyor. Hepimizin çocukları ölüyor. Hepimiz kardeşiz” dedi.
Şehit er Erol Tavukçu (20), Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan ailesinin 10 çocuğundan biriydi. 4 ay önce askere giden Tavukçu'nun, önceki akşam 20.00 sıralarında nöbete gitmeden annesi Naciye ve babası Mehmet Emin'le telefonla görüştüğü, “Beni merak etmeyin. Durumum iyi” dediği ortaya çıktı. Baba Tavukçu, oğlunun şehit haberini, kahvede arkadaşlarıyla çay içerken ve oğluyla konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu anlatırken aldı. Şehit Erol Tavukçu'nun cenazesi Van'ın Muradiye İlçesi'nde toprağa verildi.

Onların da yuvası yıkılsın

Şehit er Ümit Akbulut'un Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde yaşayan ailesi, haberi televizyondan öğrendi. Şehidin annesi Ayşe Akbulut, “Elleri kırılsın, onların da yuvaları yıkılsın” diye feryat etti. 2.5 aylık asker olan Ümit Akbulut'un 20 gün önce memleketine izne geldiği belirtildi.
Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyü'nden şehit İsmail Kartal (21), 18 yıl önce Şemdinli'de şehit olan kuzeni Nurettin Kartal'la aynı kaderi paylaştı. Şehit er Erhan Terletme'nin İstanbul Beykoz'daki evinde de yas var. Tek çocuğunun acı haberini alan baba Necati Terletme'nin ağzından tek kelime çıkmadı.

Yaralı asker şehitleri sordu

İSKENDERUN'daki saldırıda yaralanan askerlerden Nedim Çağrı Türe'nin (20) de şehit iki arkadaşı gibi İzmir'de yaşadığı öğrenildi. Şubat ayında askere giden Türe'nin yaralandığı haberini alan annesi Özlem Okutan, oğlunun tedavi gördüğü GATA'ya gitmek üzere yola çıktı. Yakınları, bilinci açık olan Türe'nin sürekli şehit düşen arkadaşlarını sorduğunu belirttiler. İddiaya göre ailesi, yetkililerden gelen telefonla ilk önce oğullarının şehit düştüğünü daha sonra yaralandığını öğrendi. Bekar Türe'nin, özel bir şirkete bağlı taşeron firmada dağıtım elemanı olarak çalıştığı belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14896118.asp?gid=373

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri