Şehit imamın babası 'acıları paylaşmak için' Bilge köyünde

Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki kanlı saldırıda hayatını kaybeden imam Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan, acılarını paylaşmak üzerine köye geldi. Gerçekleştirdiği sosyal faaliyetler ve davranışlarıyla yediden yetmişe bütün köylülerin gönlünde

Kızılkaya, ziyarette, köyde yaşanan saldırıda çok başarılı bir personelin hayatını kaybettiğini, olay sebebiyle derin üzüntü içinde olduklarını ifade etti. Kazım Ozan'ın 2 yılı aşkın süredir burada görev yaptığını belirten Kızılkaya, "Köydekilerle iyi bir uyum içinde çok iyi bir performans göstermişti. Cemaati ve çocuklarla iç içeydi. Köydeki çocuklara matematik ve dinî bilgiler öğreten bir görevlimizdi. Onun şehit olduğuna inanıyoruz. Görev başında ve görev mahallinde vefat etmiştir. Olay bizi çok üzdü." dedi.

İmam Ozan'ın babası İzzet Ozan ise, oğlunun 2 yıl 5 ay Bilge köyünde görev yaptığını, bu sürenin bir kısmında kendisinin ve eşinin de köyde kaldığını anlattı. İzzet Ozan, oğullarını ziyaret ettikleri dönemde, onun çocuklar başta olmak üzere, tüm köy halkıyla kurduğu iyi iletişime de tanık olduklarını dile getirdi. Oğlu Kazım Ozan'ın köylülerden, köylülerin ise oğlundan memnun kaldığını kaydeden Ozan, şöyle konuştu: "Köylülerden çok memnundu ve hiçbir sıkıntısı yoktu. Takdir-i İlahi diyoruz. Dinî eğitim aldı ve iyi bir Müslüman gibi şehit oldu. Yaşantısını anlatmazdı ama biz de köyde kaldığımız için tümünü biliyorduk. Köylüler, oradayken bize evlerini açtı, bizi ağırladı. Köye gidip onların acısını paylaşmak istiyorum. Oğlumun kalan eşyalarını da bu sayede alacağım." Oğlunun Kürtçe öğrendiğini kaydeden baba Ozan, "Çocukların onu, onun da çocukları ne kadar çok sevdiğini biliyorduk. Onlarla kardeş gibi olmuştu. Oğlum çocuklarla iletişim kurmak için Kürtçe öğrenmişti." dedi.

İzzet Ozan, Mardin'deki ziyaretlerinin ardından önce Mazıdağı'na, oradan da Bilge köyüne geçti. Köyde mezarlığı ziyaret eden baba Ozan, ölenler için dua etti. Ozan, mezarlığa gelen köylülerden Osman Çelebi'nin 'Oğluna sahip çıkamadım' sözleri üzerine gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra taziye çadırını ziyaret eden Ozan, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyip, acılarını paylaştı. Ozan'ın, "Artık biri yaşadığımız diğeri de Bilge köyü olmak üzere iki köyümüz var. Eğer her yıl saldırıda ölenler için anma töreni yaparsanız ömrümüzün yettiği kadar ailemle köyünüze gelip, katılırız." sözleri üzerine köylüler gözyaşlarını tutamadı.
Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri