Şehit aileleri Meclis'te 'bayrak krizi' yaşadı

Şehit aileleri Meclis'te 'bayrak krizi' yaşadı

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şehit yakını ve gaziler bugün Meclis'e "çıkarma" yaptı. Şehit yakınları, ellerindeki bayrakları Meclis girişinde polisin topladığını belirterek tepki gösterdi. Küçük çaplı kriz, MHP'nin devreye girmesiyle çözüldü. MHP'li Oktay Vural ile görüşen şehit aileleri, "Başbakan'dan 3 yıldır randevu alamıyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüşmek üzere TBMM Küçük Grup Salonu'na gelen şehit yakını ve gaziler, terör örgütü üyesi 34 kişinin Habur Sınır Kapısı'nda teslim olmasının ardından yaşanan görüntülere tepki gösterdi.

Irak'ın kuzeyine 1995 yılında yapılan sınırötesi operasyon sırasında gazi olan Mesut Aksan, yakasındaki gazilik nişanını göstererek, "Bunu götürüp Ahmet Türk'e, Abdullah Öcalan'a taksınlar" diye konuştu.

Bayrak krizi

Şehit Bülent Keskin'in annesi Döne Keskin de Meclis'e girişleri sırasında ellerinde bulunan Türk bayraklarının polis tarafından toplandığını, şehit çocuklarına ait resimlerin de alınmak istendiğini söyledi. Direnerek oğlunun resmini vermediğini dile getiren Keskin, "Bunu bize yapmaya hakları yok. Canımı alırlar elimizden resmi alamazlar. O bayrak bizim bayrağımız değil mi?" diye bağırdı.

Diğer şehit yakınları da Meclis girişinde Türk bayraklarının ellerinden alınmak istenmesine tepki gösterdi. Durumdan haberdar edilen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclisin Dikmen Kapısı'nda görevlileri arayarak, bayrakların tekrar verilmesini istedi. Bayraklar, MHP grubundan bir görevliye zimmetle teslim edildi. Bayraklar daha sonra, şehit yakınları ve gazilere dağıtıldı.

Vural sakinleştirme çalıştı

Salonda bulunanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı. Şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalışan MHP'li Vural, gazetecilerin sorusu üzerine, şehitlerin, Türk milletinin hür yaşaması için canlarını verdiğini söyledi.

Yaşanan olayların, Türk milletini derinden yaraladığını ifade eden Vural, "Habur'da pazarlık masası kuruluyor. Teröristle pazarlık yapılıyor. Bu utanç tablosudur. Bu meselede endişelerini dile getiren sadece şehit yakınları değil. Bu insanlar bizim kardeşliğimiz için şehit oldu" diye konuştu. Vural, Başbakan Erdoğan'ın, "Bir tarafı yapalım derken diğer tarafı yıkmayalım" diye konuştuğunu belirterek, "Sen hangi taraftasın? Şehitle teröristi taraf olarak görüyor. Yaşananlara üzülmemek mümkün değil. Memleketi bu duruma düşürenler utansın" dedi.

Ziyarette şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

MHP mitinglere başlıyor

Vural, parti olarak Türkiye'nin değişik illerinde "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" adı altında miting düzenleyeceklerini söyledi.

Vural, "MHP olarak bu konuda sesimizi yükselterek, Türk milleti ile birlikte bu hain tuzakları bozmaya ant içtik. İmralı'nın kılavuzluğunda yol haritası çizerek, milletimizi uçurumlara atmak isteyenlerin yollarını kesmeye karar verdik. TBMM'ye yaptığınız bu ziyaretin, umarım, Türkiye'yi yönetenlere karşı bir ibret ve uyarı olmasını diliyorum. Bundan nasihat almalarını diliyorum. 'Güzel şeyler olacak' diyenlerin o çirkin tablo karşısında telaşlandığının da farkındayım. Ama şunu söylüyor büyüklerimiz: 'Eğer ibret alınsaydı tarih tekerrür eder miydi? Eğer ibret almayanlar varsa biz tarihi yeniden tekerrür etmeye hazırız" dedi.

"İğrenç tablo"

Sözün bittiği yerde olduklarını söyleyen Vural, "Bu coğrafyada biz bir ve bütün olarak durabiliyorsak, bayrağımız inmiyor, ezanımız dinmiyorsa, o mübarek şehitlerimizin sayesindedir. Dolayısıyla bugün Türkiye'nin karşılaştığı bu iğrenç tablo karşısında ortaya koyduğunuz tepkiler, Türk milletinin tepkisidir" dedi.

Habur'da yaşanan tablonun, Türk milletinin nereye götürülmek istendiğini ve kimlerle pazarlık yapıldığını ortaya koyduğunu ileri süren Vural, Erzurum'da, Sivas'ta atalarının çizdiği yol haritası yerine İmralı'dakinin yol haritasının uygulandığını iddia etti.

"Türk-Kürt meselesi değil"

"Bu mesele Türk-Kürt meselesi değildir. Türk milletini bölmek isteyenlerle, bu milletin bin yıllık kardeşliğine sahip çıkmak isteyenlerin mücadelesidir" diyen Vural, "PKK'yı aklayıp, onları adeta Türkiye'deki kardeşlerimizin temsilcisi gibi gösterenler, aslında bu coğrafyada bu büyük Türk milleti arasına fitne ve fesat sokmak isteyenlerdir. Şu, bu, ne fark eder, hepimiz kardeş değil miyiz? Camilerini, televizyonlarını ayırmak isteyen bölücü düşünce, açılım paketleri adı altında Türkiye'nin gündemine geliyor" şeklinde konuştu.

Vural, şehit yakınları ve gazilere, "Sizlerin Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkma kararlılığınızın önünde saygıyla eğiliyorum. Teşekkür ediyorum. Sizin göz yaşlarınız bizim göz yaşlarımız, sizin acınız bizim acımızdır" diye seslendi.

Şehit aileleri: "Başbakan'dan 3 yıldır randevu alamıyoruz" Grup adına konuşan Şehit Aileleri Dernekleri Onursal Başkanı Serhat Gençer de "demokratik açılım" sürecini ve Habur Sınır Kapısı'nda yaşananlara tepki gösterdi.

Yaşananları "tiyatro" olarak niteleyen Gençer, tiyatronun ilk perdesinin kapandığını söyledi. Habur'daki görüntüleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Gençer, "Başbakan'dan 3 yıldır randevu alamıyoruz. Ama PKK'lıları kucaklıyorlar. Teslim olanlar Meclise gelecekmiş. Burada yeteri kadar var" diye konuştu.
Milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri