Seçimde TC numarası krizi

TC kimlik numarası olmayan oy kullanamayacak

Genel ve yerel seçimlerdeki numara krizi, 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunda da yaşanacak. Nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmayanlar, referandumda da oy kullanamayacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, numarasız cüzdanların değiştirilebilmesi için nüfus müdürlüklerinin referanduma kadar cumartesi ve pazar günleri de açık tutulması; gerekirse mesai saatlerinin uzatılması talimatını verdi.

Referandum öncesi nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin artacağı vurgulanan talimatta, 'Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulacaktır. Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlükleri 12 Eylül 2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır. Vali ve kaymakamlarımızca köy ve mahalle muhtarları bilgilendirilerek vatandaşlarımızın T.C. kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri sağlanacaktır. Valilerimiz, il ve ilçelerdeki nüfus yoğunluğunu gözönünde bulundurarak mesai saatlerini hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir' denildi. ANKARA

DEĞİŞTİRMESİ KOLAY
AçIklamada nüfus cüzdanı değiştirmek için yapılacak işlemler de anlatıldı. Nüfus cüzdanı ile başvuru yapılması halinde, cüzdan seri numarası sistemdekiyle aynı ise müracaat edilen her nüfus müdürlüğünden yeni cüzdanın alınmasının mümkün olduğu bildirildi. Bu durumda vatandaşların ellerindeki mevcut nüfus cüzdanları ile yapacakları müracaatlarda, nüfus müdürlüklerince yerleşim yerine bakılmaksızın cüzdanın düzenlenerek ilgilisine verileceği kaydedildi. Vatandaşların nüfus cüzdanı ve iki adet vesikalık fotoğrafla, bulunduğu yerdeki nüfus müdürlüğüne müracaat etmesinin yeterli olacağı bildirildi.

'Anayasa' 73 milyonun meselesi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gümüşhane'nin, Köse İlçesi'nde belediyeye ait yas evini ziyaret etti. Bakan Eroğlu, önümüzde bir referandum olduğunu anımsatarak, 'Biz hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Anayasa paketindeki değişiklik AK Parti'nin meselesi değildir, 73 milyon vatandaşın meselesidir. Hangi partiden olursa olsun, 26 maddenin okunması halinde ülkenin menfaatine olacağı görülecektir. Kısaca söylemek gerekirse biz fişlenmeyi kaldırıyoruz. Çağdaş ve modern bir ülkede fişleme olmaz, işte biz bunu kaldırıyoruz' diye konuştu.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri