"Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz"

"Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz"

.COM
 
Geçen hafta ikinci ve son aşama ameliyatını geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katıldı.
 
Başbakan Erdoğan konuşmasında MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasıyla başlayan krize değinerek, "Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" dedi.
 
AK Parti'nin iktidarda olduğu 9 yıldan bu yana demokrasiye müdahale girişimleriyle mücadele ettiğini ve tüm bu girişimleri boşa çıkarttığını söyleyen Başbakan, bu mücadelenin temelinde de AK Parti'nin cesur tavrı olduğunu belirtti.
 
Kurumlar arasında bir çekişme olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, münferit olayları farklı mecralara çekenlerin ise Türkiye'nin düşmanlarına hizmet ettiğini iddia etti. Başbakan medya mensupları ve aydınları da daha sağduyulu hareket etmeye davet etti.
 

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...
 
 
 
"SEÇKİNLERİN BELLİ ÇEVRELERİN PARTİSİ DEĞİLİZ"
 
14 Ağustos 2001 Ak Parti'yi kurduk. AK Parti'nin tuğlasını millet koymuştur. AK Parti milletin partisidir. Yegane sahibi millet olan bir siyasi partidir. AK Parti fakirin, yolda kalmışın, garip gurabanın partisidir.

81 vilayette, Türkün Kürdün Lazın Çerkezin Boşnağın Sünninin Alevinin kısacısı bu ülkedeki tüm renklerin partisidir. AK Parti belli zümrelerin, seçkinlerin, belli çevrelerin hele hele çetelerin partisi hiç değildir.
 
 
 
"KİMSEYE EYVALLAH DEMEYİZ MİLLETİN EMANETİNİ TAŞIYORUZ"
 
Hiç kimsenin önünde eğilmeyiz, hiç kimseye eyvallah demeyiz. Biz milletin emanetini taşıyoruz.
 
9 yıl boyunca milletten aldığımız güç ve yetkiyle milletin emanetine el uzatanları elimizin tersiyle ittik. Bundan sonrada el uzatanlara izin vermeyiz. 9 yıl boyunca demokrasiye müdahale girişimlerini boşa çıkarttık. Bugün Türkiye demokratikleşiyorsa çetelerle, terör örgütleriyle amansız bir mücadele veriliyorsa bu tamamen AK Parti'nin cesur tavrıyla ilgilidir.
 
 
 
"MİLLETLE AYNI YÖNE BAKMAYAN HER GİRİŞİM MİLLET VE ANAYASA NEZDİNDE GAYRI MEŞRUDUR"
 
AK Parti'yi yolundan saptırmaya dönük her girişim Türkiye'nin önüne engel koymaktır.
 
Sınırları aşan her girşim yetki gaspıdır. Milletle aynı yöne bakmayan her girişim millet ve anayasa nezdinde gayrı meşrudur. Biz bu ülkede hiçbir zaman gayrı meşruluğa izin vermeyiz. Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz.
 
Hiçkimse fitne fesat tohumlarının yeşereceği umudu kurmasın.Kimse kriz duasına çıkmasın. Kimse kaos çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları tarihte görülmedik biçimde uyum içinde işlerini yapıyorlar. Millet adına millet için görev yapıyorlar.
 
 
 
"...TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARINA HİZMET EDERLER"
 
Kaosa hizmet etmek hem ülkeye hem millete hayır getirmez. Münferit hadiseleri farklı mecralara taşımak isteyenler ne ülkeye ne de millete hizmet etmezler. Tam tersine Türkiyenin düşmanlarına hizmet ederler.

Bu ülkenin kurumları arasında bir çekişme olamaz. Ne devletin kurumları arasında nede milletin evlatları arasında bir anlaşmazlık yoktur ve olamaz.  Özellikle medya ve aydınları daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Bunu yapanlar mahçup olacaklardır. TBMM'nin tasarrufunu farklı yerlere çekenler utanç yaşar.
 
Hiçbir provakasyona hiçbir fitne girişimine alet olmayız. Kimse AK Parti'yi seven kesimlerin kardeşlik duygularını zedeleyemez.
 
 
 
"MODERN DİNDAR BİR GENÇLİKTEN BAHSEDİYORUM"
 
Geçmişte yapılan hatalar büyük bedeller ödetti millete. Bu hataların tekrar edilmesine biz razı olamayız. İşte bu yüzden biz gençlik diyoruz.
 
Tekrar altını çizerek söylüyorum, modern dindar bir gençlikten bahsediyorum. Diline, dinine sahip çıkan bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, estetiğine, irfafına sahip bir gençlikten bahsediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri