SBS’de geçen yıl neler soruldu? Bu yıl neler sorulur?

MEB ve ÖSYM’nin sınavları, kendi içlerinde analiz edildiğinde neredeyse birbirinin aynı.

Yani son üç, beş yılın sorularını önünüze koyup, konulara göre ayırdığınızda, bu yıl nasıl bir soru tipiyle karşılaşacağınızı rahatlıkla tahmin edebilirsiniz.
Soru tipleri gibi, aynı konulara yönelik soru sayıları da çok fazla değişmiyor. Bir yıl bir konudan soru gelmiyorsa, öteki yıl mutlaka geliyor ve her yıl soru gelen beylik konular hiç değişmiyor.
SBS konusunda en iddialı dershanelerden birisi de Sevinç ve her yıl bu analizleri en ince ayrıntısına kadar yapıyor. Aşağıdaki tabloda geçen yıla göre konu dağılımları var. Şimdi bu çerçevede, sorulara bir kez daha bakın. Ayrıca www.meb.gov.tr’den önceki yılların sorularına da yönelerek onları da son bir kez daha gözden geçirin.Bir anlamda geçen yıl sorulan sorular, bu yıl da sorulabilirdi. Ya da siz önceki yıllardan birinde sınava girmiş olabilirdiniz.
Eğer eski sorular gözünüzü korkutmuyorsa, cumartesi günkü sınavdan da hiç korkmayın. Süreyi iyi kullanın ve heyecanlanmayın yeter. Gerisi kendiliğinden gelecektir.
Hak edenin kazandığı bir sınav olması ve hayalini kurduğunuz bir okula girmenizi diliyoruz. Aslında sınav maratonunun en zor halkası sınavlar değil, tercihlerdir.
Sınava girin, puanınız belli olsun, size ve puanınıza en uygun okulu hep birlikte seçeriz.
Bu konuda çok önemli yayınlarımız olacak.
Bu arada okul başarı puanınızı yakın takibe almanızda da sonsuz yarar var.
Birilerinin notu şişirilirken, sizinki düşürülmesin ya da diplerde kalmayın!..

Abbas GÜÇLÜ-Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri