SBS'de fatura Deniz'e

Danıştay'ın '7. sınıflara SBS yok' kararı, yine Danıştay'dan döndü. Mağdur öğrencilerden biri, yeniden dershane yolu görünen Deniz...

7. sınıf öğrencisi Deniz Çağlar, bir ay önce Danıştay'ın aldığı bir kararla, bu yıl gireceği Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yapılmayacağını öğrendi. Sınava dershaneye giderek hazırlanıyordu. Ailesi 'sınav olmayacaksa kursa gitmesine de gerek yok' düşüncesiyle Deniz'i dershaneden aldı. Bir ay sonra ise karar değişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, dün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 7. sınıf SBS'nin yürütmesinin durdurulmasına yaptığı itirazı kabul etti. Buna göre, bu yıl sınav yapılacak. Çağlar ailesi kararı kızlarına nasıl açıklayacağını düşünüyor.
Danıştay'ın dünkü kararı en çok sınav yapılmayacak diye dershaneden ayrılanları etkiledi. Bunlardan biri de Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Deniz Çağlar. Deniz'in annesi Dilan Çağlar, eğitim sisteminin yap boz tahtasına döndüğünü, sürekli kafalarının karıştığını söylüyor.

Çocukluğunu yaşasın
Çağlar, Danıştay'ın iptal kararının ardından çocukluğunu yaşasın diyerek kızını dershaneden almış:
“Çocuklarımız çalışıyor, çalıştıkları boşa gidiyor. Her sene sistem değişiyor. Nasıl açıklayacağım şimdi? Sınav varmış diyeceğim şimdi de. Hem çocukluğunu yaşasın hem ders çalışsın istiyorum. 'Sınav madem kaldırıldı, zaten derslerinde başarılı, bu yıl dershaneye gitmesin, yorulmasın' dedik. Dershaneye başlamışken ayrıldık. Şimdi tekrar adaptasyon sorunu yaşacak. Verimli olacak mı bilmiyorum. Tekrar sınav kaygısı yaşayacak.”
radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri