Sav, 'Kemal'i devirelim', Baykal 'kaleyi içten fethedelim' diyor

CHP'de parti içi muhalefet çalışmaları giderek yoğunlaşıyor.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, yakın arkadaşlarıyla devamlı görüşme halinde. Alınan bilgilere göre, önceki gün Baykal'a yakın isimlerden Yılmaz Ateş, Fuat Çay, Mesut Değer, Mahmut Yıldız, Tacidar Seyhan, Savcı Sayan ve Zekeriya Akıncı saatler süren bir görüşme yaptı. Toplantıya katılan bir isim, görüşme sürerken Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav arasında mesaj kuryeliği yaptı. Sav'a, Baykal'ın "Kurultayı, PM'yi değiştirmek için toplayalım, partinin politikalarını biz belirleyelim. Şimdilik Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine ses çıkarmayalım." yönündeki mesajını götüren kurye, karşılığında "Eğer kurultayı toplamak için imza topluyorsak, genel başkanı değiştirmek için toplayalım. Kemal'i (Kılıçdaroğlu) devirelim." önerisini getirdi.

Baykal, Sav'ın bu teklifine "Eğer biz Kemal'i şimdi devirirsek, medya olayı başka yönlere çeker. Bu süreçte parti bölünebilir. Ya bizim politikamıza dayanacak ya da çekip gidecek." diyerek karşı çıktı. Önder Sav, bu mesaja "Bu işe girdiysek genel başkanı değiştirmeliyiz. Kurultay sürecinde 'İktidar için geldi, hepimiz destek verdik ama iktidar olamadı. Onun yerine kim olsa oyu zaten artırırdı' diyeceğiz. Kemal'in hesabı doğruysa, siz de baraj altında kalan partiyi yüzde 19'a getirmiştiniz. Eğer kurultayda örgütün benimseyeceği bir genel başkan adayı çıkarırsak sorun olmaz. Haluk Koç veya Muharrem İnce aday olabilir, siz de olabilirsiniz" karşılığını vererek itirazını sürdürdü. Deniz Baykal'a yakın isimler, Önder Sav'ın Baykal'ın adaylığını destekleyeceğini, ancak yeni oluşması muhtemel yönetimdeki pazarlık gücünü artırmak için Haluk Koç ve Muharrem İnce isimlerini ortaya attığını düşünüyor. Baykal'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu şimdilik devirmeme' stratejisinin arkasında ise 'kamuoyundan gelecek tepki' endişesinin yattığı belirtiliyor.

Önceki gün aralarında Hasan Fehmi Güneş, Abdülkadir Ateş ve Eşref Erdem gibi isimlerin yer aldığı bir başka muhalif grubun da bir araya geldiği öğrenildi. Bu görüşmede ise "Baykal'ın dışında partiyi kimse kurtaramaz. Ancak Baykal gelecekse politikaları değiştirmeli; demokratikleşme ve özgürlükler konusunda ciddi adımlar atılmalı" değerlendirilmesinde bulunulduğu kaydedildi.

 Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri