Sarkozy, “Türkiye’nin avukatı”nı bakan yaptı

Sarkozy, “Türkiye'nin avukatı”nı bakan yaptı

Fransa'da önceki akşam açıklanan kabine revizyonu kapsamında Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Avrupa İşleri Bakanlığı'na Türkiye'nin AB üyeliğinin ateşli bir taraftarı olan Pierre Lellouche'in atanması “Nouvel Observateur” dergisinin internet sitesinde, “Avrupa İşleri'nin başına Türkiye avukatı” şeklinde değerlendirildi

Dergi, Lellouche'un Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan Sarkozy tarafından bakanlığa atanmasının bir çelişki gibi gözükmesine rağmen, 3 nedenle atamanın tutarlı olduğunu ifade etti.
Bu nedenler, “Türkiye ile müzakereleri sürdürmeyi dönem başkanlığının baş meselesi haline getiren İsveç'le iyi ilişki kurma”, “Suriye-İsrail diyaloğu”, “İran, Afganistan, Kafkasya, Avrupa savunması gibi hayati dosyalarda Sarkozy'nin Ankara'ya ihtiyaç duyması” ve “Türkiye konusunun, Beyaz Saray'la Elysee arasında sürekli gerilim kaynağı olması” şeklinde sıralandı.
Lellouche, dün görevi devralırken, kendisinin Türkiye konusunda farklı düşünse de bu konuda Bakan olarak hükümetin politikalarını uygulamak durumunda olduğunu söyledi. Lellouche, “Ortada bir hükümet görüşü olur, iki görüş olmaz. Ben de hükümetin siyasetini uygulayacağım” dedi.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri