Sarıgül: DSP genel başkanlığına aday olmak bana yakışmaz

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son günlerdeki tartışmalarla alevlenen DSP'deki genel başkanlık yarışını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

17 Mayıs'taki kongrede aday olmayacağını açıklayan Sarıgül, hiçbir zaman böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtti.



CHP'den ayrıldıktan sonra DSP'nin kendisine kucak açtığını kaydeden Sarıgül, "Gelir gelmez parti içi mücadeleye girmem doğru olmaz, bana yakışmaz." dedi. Genel başkanlık için hiçbir adayı desteklemeyeceğini dile getirdi. Rahşan Ecevit, Zeki Sezer ve Ahmet Tan arasında yaşanan gerilimle ilgili yorum yapmaktan da kaçındı: "Bu durum onların şahsi meselesidir." Sarıgül, ilkbahar ve yaz ayları boyunca kendisine gelen davetler doğrultusunda Türkiye'nin 350 ayrı noktasında halkla buluşacağını söyledi. Türkiye'nin yeni başbakanını aradığını savunan DSP'li başkan, "Önemli olan vatandaşımızın sevgisini ve güvenini kazanabilecek, ülkenin sorunlarıyla bütünleşecek yapıyı yurttaşlarımızla buluşturmaktır." dedi.

Tarihin muhalefette yaptıklarını yazmayacağını anlatan Sarıgül, şöyle devam etti: "CHP'de genel başkan adayı oldum. Ancak bir zalimin elinden CHP'yi kurtaramadım. Eğer bir gün Ankara'ya gidersem, tarih, benim başbakan olarak yaptığım projeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ne kattığım katma değeri yazacak."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri