Sarıgül CHP’ye göz kırpıyor

TDH'li Aydın: Kemal Bey ülke için umut olabilir. CHP sosyal demokrat parti olabilir mi, ona bakacağız


Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasının ardından “bekleme” kararı aldı. TDH Lideri Mustafa Sarıgül, önümüzdeki hafta İstanbul'da il başkanlarını toplayacak. Sarıgül, toplantıda son gelişmeleri masaya yatıracak.
İl başkanları toplantısında çıkacak karara göre, 12 Haziran'da olması planlanan parti kurma kararı da ileri bir tarihe ertelenebilecek. TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, “Kemal Bey ülke için umut olabilir. CHP gerçekten sosyal demokrat bir parti olabilir mi, ona bakacağız. Adım atarlarsa destek olmak lazım. Siyaseti adam etmek lazım. Birileri adım atarsa birlikte de yürürüz. Biz üzüm yemek istiyoruz” dedi.
TDH lideri Sarıgül'ün özel kaleminden alınan bilgiye göre, Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nu genel başkan seçilmesinin ardından telefon açtı. Ancak kendisi makamda olmadığı için özel kalemine not bıraktı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek için yazılı bir mesaj gönderdi.
Bu arada TDH yetkilileri, parti kurma programının planlandığı gibi devam ettiğini, yakın tarihte yapılması düşünülen bir miting olmadığı için de miting iptalinin söz konusu olmadığı nı açıkladı.
Ancak bu mesajların aksine, Baykal'la sürtüşmesi nedeniyle CHP'den ihraç edilen Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle yeniden CHP saflarına katılma konusunu değerlendirdiği, gelişmeleri izleyip, önümüzdeki 10 gün içinde kararını kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri