Sanat lisesine tahliye şoku

Kadıköy'deki Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, “kira ödenmediği” gerekçesiyle tahliye edildi


Dün eğitim devam ederken öğrencilerin altındaki sıralar, derste kullandıkları piyanolar ve okuldaki tüm eşyalar binadan çıkarıldı. Durumlarının Türk Sineması'nın klasiği Hababam Sınıfı'nı hatırlattığını belirten bazı öğrenciler, “Biz de Hababam Sınıfı gibi ormanda göreceğiz artık derslerimizi” dedi.
Faruk Yalçın'ın, Dr. Esat Işık Caddesi Şifa Sokak 128 numaradaki 3 katlı köşkünü kiraya verdiği Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'ne tahliye şoku yaşandı. İddiaya göre, Yalçın'ın ölümünden sonra okulun Yönetim Kurulu Başkanı Esen Murat Özteke kirayı ödemedi. Yalçın'ın çocukları Süreyya Yalçın ile İsmail Yalçın, 2007'de dava açınca, Kadıköy 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tahliye kararı verdi.

40 polis 3 kamyonet geldi
Avukatlar, geçen cuma okulda tahliye işlemini başlatmak istedi. Ancak yönetim ve veliler tahliye işlemini durdurunca, avukatlar dün saat 09.00'da, 40 polis ve 3 kamyonet ile okula geldi. Tahliye işlemi sırasında, okul yönetimi binadan çıkarılan tüm eğitim malzemelerini, okul binasının karşısındaki boş bir köşke geçici koydu.
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri