Samsun MEM Hep Aynı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Samsun il Milli Eğitim eski Müdürü Hülya Ertürk Koç'u çok başarılı bulmuş olacak ki grup başkanı olarak Ankara'ya atamasını yaptı

Hülya hanımın başarılı olup olmadığının kararını kanımızca bakandan çok kamuoyu özellikle de eğitim camiası verecektir. Yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü’ne yeni görevinde başarılar dilerken, öğretmenlerin sesini dinlemesini ve öğretmenlerin yanında yürüyerek başarılı olabileceğini belirtiriz.

        Yönetici atama duyurularında birçok ilden farklı olarak Samsun MEM; müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve müdürlük atamalarını aynı zamanda duyurdu ve atama sürecini başlattı. Duyuruların hepsinin aynı anda yapılmasının sınav kazanarak atanmayı bekleyen birçok eğitimcimizi mağdur edeceği kesindir. Bildik bileli Samsun MEM de yönetici atamaları konusunda bir keyfiyet yaşanmakta ve sınav kazananlar her yıl mağdur edilmektedir. Geçen sene sıralamaya uyulmadan yapılan atamalar, bu sene toplu duyurular,2006 yılında Türkiye birinciliği… Türkiye birinciliğini duyunca şaşıran okuyucularımıza açıklayalım:2006 yılı; sınav kazananlar dururken bir gecede sınavsız, şartsız, kuralsız sadece müdür teklifiyle yöneticilerin atandığı yıldır. İşte bu atamalarda bir gecede gerçekleştirilen atama sayısıyla Samsun MEM Türkiye birincisi olmuştur. Anlaşıldığı gibi Samsun MEM bu konuda artık kemikleşmiş bir yönetim ve tavır sergileyerek sınav kazanan eğitimcilerimizi bir şekilde mağdur etmektedir.

        Site olarak merak ettiğimiz ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nden cevabını beklediğimiz sorulara gelince;

1.    İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bilim Sanat Merkezine öğrenci alımındaki sorunlar yaz aylarında birçok gazete ve internet sitelerinde yayınlanmış, bunun üzerine Samsun MEM, Bilim Sanat Merkezine öğrenci alımını durdurarak kamuoyuna soruşturma açıldığını duyurmuştu. İddiaya göre Samsun MEM Müdür Yardımcısı A. U.çocuğuna Bilim Sanat Merkezine öğrenci seçiminde sorulan soruları vermişti. Acaba bu soruşturma hala bitmedi mi? Bitti ise Samsun MEM soruşturma açtığını resmi sitesinde duyurduğu halde sonucunu neden duyurmamıştır? Müdür Yardımcısı A.U.’nın çocuğu şuan itibariyle Bilim Sanat Merkezi öğrencisi midir? Açılan soruşturmanın sonucu nedir? Öğretmene yanlış yazılan yazıdan bile ceza veren İlkadım ilçe müdürü Davut Numanoğlu bu durumlara karşı ne yapmıştır?
2.    İkinci sorumuz aynı zamanda Türkiye genelinin bir sorunu haline gelen Ar-Ge birimleriyle ilgilidir. Samsun MEM de protokolde her zaman yer bulduğu iddia edilen Ar-Ge çalışanlarının idari yöneticilik görevleri bulunmakta mıdır? Bu birimlerde çalışanlar neye göre ve nasıl seçilmektedir? Bu kişilerin okul yöneticilerine emir ve görev vermeye çalıştığı doğru mudur? Eğer doğru ise bu kişilerin makam yetkisi var mıdır? Varsa nedir? Milli Eğitim Müdürlüklerini Ar-Ge birimleri mi yönetmektedir?
        
        Görüldüğü gibi Samsun’da çalışan eğitimcilerimizin dertleri bitmiyor, anlaşılan o ki bitmeyecekte. Bu yazıyla, elektronik postamıza gelen soruları özetleyerek kamuoyuna duyurduk. Samsun MEM belki bizi ve kamuoyunu yanıltarak sorularımıza cevap verir bizde zevkle yayınlarız.

memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri