Sahte kimlikle sınava girdiler

KPSS, LYS ve AÖL'ye sahte kimliklerle joker adam sokan aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişi, Nokta04 adlı operasyonla yakalandı.

ÖĞRENCİ Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavlarında adayların yerine sahte kimliklerle 'joker' sokan bir şebeke, 10 ilde 3 aylık takibin sonunda çökertildi. Şebekenin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile beden eğitimi yetenek sınavlarında 'joker' kullandığı belirlendi.

10 ilde baskın

Adana'da jandarmaya yapılan bir ihbar sonucu bazı şüphelerin ortaya çıkması üzerine, 8 Haziran 2009'da İl Jandarma Komutanlığı'nca 'Nokta 04' adlı operasyon başlatıldı. Z.K. adlı kişinin önderliğinde C.K., A.Ç. ve M.K.'den oluşan suç örgütünün takibi sonunda, önceki akşam 10 ilde 45 ayrı adrese baskın yapıldı. Aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alınırken, 'sahte kimlik düzenleme', 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamaları ile sorgulanmalarına başlandı.

37 gözaltı

Örgütü takibe alan güvenlik güçleri, Adana'nın yanı sıra 9 ilde bulunan ve para karşılığı sınavda başarılı olunması istenen adaylar yerine joker olarak sınava giren 37 kişiden 25'inin Adana, 12'sinin de diğer illerde gözaltına alındığı belirtildi. Çetenin ilk belirlemelere göre sınavlarda 11 asıl adayın yerlerine joker soktuğu ortaya çıktı.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri