Sağlıkta "reform" sallantıda

Sağlıkta "reform" sallantıda

Devletin ödediği parayı az bulan özel hastaneler, sözleşme yenilemeye yanaşmıyor. Sıkıntı aşılamazsa vatandaşın sağlık faturası ciddi şekilde kabaracak.
 
Reform çatırdıyor... Özelden SGK’ya rest
Özel hastanelerle SGK’nın yaptığı sözleşme bugün sona eriyor. Devletin ödediği parayı az bulan özeller sözleşmenin yenilenmesine yanaşmazken, SGK da bütçeyi aştığını, fazla ödeyemeyeceğini belirtiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK ) ile özel hastaneler arasındaki yıllık anlaşma bugün sona erecek. Ancak iki taraf arasındaki bazı anlaşmazlıklar yüzünden 530 özel hastane 2012 anlaşmasına imza koymakta direniyor. Özel hastaneler, devletin kendilerine hasta başına ödediği ücreti artırmaması, ayrıntılı fatura mecburiyeti getirilmesi ve cezalardaki yükselişten şikayetçi. Bu konulardaki taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda anlaşmaya imza atmayacaklarını vurguluyorlar. Diğer yandan SGK’nın özel hastanelere planladığı bütçe 2011 yılında 800 milyon lira aşıldı. Hazine Müsteşarlığı’nın Orta Vadeli Program (OVP)’da bu yıl özel hastanelere verilen bütçe 5 milyar 643 milyon lira olarak belirlenirken, bu rakam bu yılın sonunda 6 milyar 444 milyon liraya ulaştı. Özel hastaneler sınıflarına göre vatandaştan yüzde 30 ila yüzde 70 arasında da fark ücreti alabiliyor. Bunun yanında yeni sözleşmede SGK tarafından bu fark ücretleri dışında para alınmasını önlemek için ciddi tedbirler getirildi. Uzmanlar, anlaşmazlığın faturasını vatandaşın ödeyeceği görüşünde birleşiyorlar.
 

Yeniçağ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri