"Sabrın da bir sonu var"

Erdoğan ile Papandreu arasındaki dostluk mesajları AB konusu açılıncaya kadar sürdü

Erzurum'daki Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Yunanistan Başbakanı Papandreu, “Türkiye Kıbrıs'taki işgalini bitirmeden Avrupa Birliği'ne üye olamaz” dedi. Erdoğan'ın yanıtı sert oldu.

Yunanistan Başbakanı Papandreu, Ege'deki uçuşlar ve Kıbrıs konusunda sert açıklamalarda bulundu.Papandreu, 8 Türk savaş uçağının küçük bir Yunan adası üzerinde uçuş yaptığını ifade ederek, “Bunun anlamı neydi? Türkiye neyi ispatlamak istiyor? Bu hareketler, Türkiye'nin Ege'deki durumu değiştirmeyecektir” diye konuştu.

"KIBRIS'TA İŞGAL SÜRDÜKÇE TÜRKİYE AB ÜYESİ OLAMAZ"
Yunanistan Başbakanı Papandreu, “Türkiye için bu hareketler rutin olabilir ama Yunanistan için değil. Bu hareketler aramızda gerginlik oluşturuyor. Türkiye gerçekten barış istiyorsa, bu hareketlerin durması gerekir” dedi.

Kıbrıs sorununa da değinen Papandreu, “Kıbrıs'ta işgal sürdükçe Türkiye AB üyesi olamaz” diye konuştu.

Papandreu'nun ardından kürsüye çıkan Erdoğan ise AB'nin Türkiye'ye ayrımcılık yaptığını kaydetti ve şu ifadeleri kullandı:

"50 yıl sabreden Türkiye... Başka bu kadar sabreden bir ülke var mı? Hala sabrediyoruz. AB üyesi ülkeler sabır noktasında test ediyorlar. Bakıyorum. Nereye kadar sabredecekler. Türkiye'yi gerçekten istemiyorsanız, açıklayın. Sabırla test ediyorsanız sabrın da bir sonu var. Bir yere kadar bu sabrı devam ettireceğiz. Dayanacağız. Dadaşlığımızı bir yere kadar devam ettireceğiz ama dadaşlığın da bi sonu var. "

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri