Rus uzman: ABD 6 parça olacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi Prof. Dr. İgor Paranin mali kriz nedeni ile ABD'nin çökeceğini ve altıya bölüneceğini iddia etti.

ABD ekonomisini piramide benzeten Rus uzman, piramidin ekonomik tabanının oynadığını, artık yeniden toparlanmanın mümkün olmadığını söyledi. Paranin 1998 yılında Avusturya'da katıldığı bir konferansta 2009 yılında ekonomik kriz yaşanacağı tahmininde bulunan uzman olarak biliniyor.

İzvestiya gazetesine açıklamada bulunan Paranin'e göre, ABD etnik ve kültürel farklılıkların oluşturduğu altı bölgeye ayrılacak. Çinlilerin yoğun yaşadığı Pasifik bölgesi, özgürlüklerin yoğun olduğu Texas bölgesi, Atlantik bölgesi, yerli Amerikalıların yaşadığı merkez devlet, Kanadalıların yaşadığı kuzey devleti ve Alaska yeni altı devlet olarak ortaya çıkacak. Paranin'e göre kiraya verilen Alaska yeniden Rusya topraklarına dahil olacak.

Amerikan halkının işsizlik ve birikimlerini kaybetmesi nedeni ile çöküşü hızlandıracağını ifade eden Rus uzman, "Dolar artık güvenli değil. Amerika'nın dış borcu çığ gibi büyüyor. Bu bir piramit. Merkez artık oynadı." dedi.

Halkın memnuniyetsizliğinin giderek arttığını savunan Paranin şu tespitlerde bulundu: "Barack Obama kurtarıcı olarak görüldü. Ancak bahar geldiğinde büyü bozulacak." öngörüsünde bulundu. Paranin'e göre finansal düzenleyici rolünü kaybedecek ABD yerine artık Rusya ve Çin etkin geçecek.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri