RTÜK’te atama depremi

Üst kurul uzmanı birçok ismin daire başkanlığı ve müdürlüğe atandığı RTÜK'ün saymanlığına da bir imam getirildi. Atamalar CHP'lilerin sert tepkisine neden oldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 1 Nisan'da düzenlenen toplantısı, atama krizine sahne oldu. Üst Kurul Uzmanı olan birçok ismin, daire başkanlıkları ve müdürlük kadrolarına atanması CHP'li üyelerin tepkisine neden olurken, gündem dışı ele alınan atamalar, 6'ya karşı 3 oyla gerçekleştirildi.
Anka'nın haberine göre, Genel Sekreter Şeref Ataklı imzalı, birçok Üst Kurul uzmanının, daire başkanlıkları ve müdürlük kadrolarına atanmasını öngören yazı Üst Kurul'da gündem dışı olarak ele alındı. Atamalar, CHP kontenjanından seçilen üç RTÜK üyesinin karşı çıkmasına rağmen gerçekleşti.
RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç, “Atanan görevler için daha nitelikli, kurul kültürünü daha iyi bilen arkadaşlar vardı. Bu liste, Başkan Zahid Akman'ın yaptığı bir liste. Bu işte, ya iltimas vardır ya torpil ya da siyasi etki” dedi.

Eski imam sayman oldu
Sevinç, usule uygun olmaması nedeniyle atamaları yargıya taşımak için çalıştıklarını ifade ederken, sayman kadrosuna getirilen memur Adem Çobaner'in memuriyete Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam olarak başladığını ve kuruma yaklaşık 3 yıl önce geldiğini söyledi.
Çobaner'in Zonguldak Ereğli Camii ile AŞTİ Mescidi'nde imamlık yaptığını öne süren Gazeteport'un haberine göre, son atamalarla, kapatılan RP'nin eski genel başkan yardımcılarından Rıza Ulucak'ın oğlu Emir Miracettin Ulucak daire başkan yardımcılığına, kurumda bekçi olarak çalışan Alaettin Kutlu da müdürlüğe getirildi.
RTÜK'ten yapılan açıklamada ise, atamaların kariyer ve liyakat ilkeleri de gözetilerek hiyerarşiye uygun bir şekilde yapıldığı bildirildi.


milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri