RTÜK: Şifreleme yetkimiz yok

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Kürtçenin de içinde yer aldığı yerel dillerle ilgili yönetmelik değişikliğini RTÜK gündemine alacaklarını söyledi.

Dursun, müstehcen görüntüler sergiledikleri iddia edilen bazı dizileri şifreleme yetkilerinin olmadığını açıkladı

Göreve yeni gelmesi nedeniyle DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e TBMM'deki odasında RTÜK üyesi Abdulvahap Darandeli ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunan Dursun, Kürtçe yayınlarla ilgili soruları yanıtladı.
24 saat Kürtçe yayına ilişkin yönetmelik değişikliğinin görüşmede gündeme gelmediğini belirten Dursun, şunları söyledi:
“DTP Genel Başkanı ile bu çerçevede görüşecek bir şeyimiz yok. Üst Kurul, 'tarafların da görüşünü alalım' şeklinde bir karara varmıştı. Taraflardan kastettiğimiz tele-vizyon yayıncıları, radyo yayıncıları, sivil toplum örgütleri, AB Genel Sek-reterliği gibi değişik toplum kesimleriydi. Biz, onların kanaatlerini almak için yazışmaları yaptık”

'Şu an çalışmamız yok'
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın bazı TV dizilerinin şifrelenmesi yönündeki açıklamasını ise şöyle yanıtladı:
“Sayın Bakan sanıyorum bu çerçevede arzusunu dile getirdi. Fakat dizileri şifrelemek yetkimizde olan bir konu değil. O sebeple onunla ilgili bir çalışmamız şu an için söz konusu değil. Ama ilgili Sayın Bakan'dan böyle bir talep gelirse, 'ne yapabiliriz' konusunu uzmanlara araştırtırız, yapabileceğimiz bir şey varsa onu paylaşırız.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri