Rotasyona kim DUR diyecek?

Rotasyon ile ilgili sitemize gelen yazıyı aynen yayınlıyoruz

Sayın; Hocam Ben Adana İli Seyhan İlçe Merkezinde Adana'nın en gözde okulu olan İsmet İnönü İlköğretim Okulunda Okul müdürü olarak görev yapıyorum. Beş yılımı doldurduğum için rotasyona tabiyim. Rotasyona karşı değilim ancak bu hali ile birçok sıkıntı ortaya çıkacağını düşünüyorum. Fazla puanım olmadığı için tercihime atanamasam kura ile belki de 200 Km uzaklıktaki Tufanbeyli İlçesine atanmam söz konusu olacaktır. Ayrıca  rotasyon uygulaması aşağıda belirttiğim konularda hukuksal anlamda sıkıntılar doğuracaktır.

    1-Adana merkezdeki bir okul müdürü eğer tercihine atanamazsa kura ile 200 Km ilerdeki Tufanbeyli ilçesinde bir okula atanırsa ne olacak? Yönetmelik il içi diyor, ancak burada şu engel çıkabilir. Tufanbeyli zorunlu hizmet bölgesi, ayrıca eş durumu engeli var. 657 DMK 88. maddesine göre ikinci görev olan okul müdürü zorunlu hizmetini tamamlamışsa nasıl verilecek.

2-MEB okulları 6 hizmet alanına ayrıldı. Her okulun sosyo-ekonomik konumuna göre puanlanarak hizmet alanlarına ayrılmıştır. Tercihine atanamayan bir okul müdürünü 1. hizmet alanından 2. hizmet alanına nasıl verecekler? 2. hizmet alanındaki 1. hizmet alanını tercih edebilir. Bu durumda kurada yerleştirme sıkıntısı ortaya çıkacaktır.

3-Okullar A,B ve C tiplerine ayrılmıştır. B ve C tipindekiler A tipi okul tercih edip atanabilir. Tercihine atanamayan A tipi okul müdürünü alt tiplerdeki okullara veremezlerse 1.tane okul müdürünü yerleştirilmese sistem çöker. Örneğin Tufanbeyli de 6 tane zorunluya tabi okulların tamamı B tipi bunlar Adana merkezdeki A tipi okulları tercih edip atandıklarında, tercihine atanamayan A tipi okul müdürlerinin açıkta kalması söz konusu olacaktır.

4-Okullar A,B ve C tipine ayrılmıştır. Her okul tipinin puanı farklı iken A,B ve C tipi okul müdürlüğü yapanlar arasında bir puan ayrımı yapılmamıştır. Bu durum yargıya taşınacaktır.

5-Uzman öğretmenlik sınavı 2004 yılında yapıldı. Ancak bugüne kadar bir daha uzmanlık sınavı yapılmadı. Bu imtihana girmeyen öğretmenlerin tamamı maddi ve puan durumundan mağdur oldu.

6-Köy okullarında müdür yetkili öğretmenlerin okuttuğu öğrenci sayısı 50–100 arasındadır. İlçelerde ve şehirlerdeki okul müdürlerinin öğrenci sayısı ise 2000–2500 arasındadır. Bu müdürlerin her ikisi de Ek 2 deki puanları yıllık olarak 1.68 dir. Bu haksızlık değimlidir?

 Saygılar sunarım

 

             

                                                                                      Cuma Ali ARAZ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri