Risk grubundaki çocuklara destek

Milli Eğitim Bakanlığı özürlüler, taş atanlar ve Roman çocukların eğitimi için düğmeye bastı. Ailelere maddi destek verilecek

Mili Eğitim Bakanlığı risk grubundaki çocukların okula erişimini sağlamak için kolları sıvadı. Okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarma hedefinden yola çıkan Bakanlık eğitimde dezavantajlı olarak nitelendirilen mevsimlik tarım işçileri, özürlüler, taş atan çocuklar ve Roman çocuklarına özel önem verecek. Bu çocukların okula erişimi için, maddi desteğin yanı sıra rehberlik hizmetleri de verilecek. MEB, eğitime erişimde risk grubu diye adlandırdığı çocukların ailelerine doğrudan maddi destek verecek. Bu yardım için 2011'de 136 milyon lira kaynak ayrıldı. Düzenlenecek çalıştaylarla da çocuk başına ne kadar maddi destek verileceği belirlenecek. Bakanlık, projede ilk çalıştayı Roman çocuklarına yönelik gerçekleştirecek. 18-19 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "Risk Altındaki Çocukların KalitesiEğitime Erişimi" çalıştayında öncelikle Roman çocuklarını eğitim sorunları ele alınacak. Bakanlığın diğer gruplara yönelik çalışmaları da şöyle olacak:
Taş atan çocuklar: Doğu ve Güneydoğu ilköğretim çağındaki 13-15 yaşında çocukların sokak gösterilerine katılma nedenleri ve önleyici tedbirler araştırılacak. Rehberlik merkezlerine psikolog eşliğinde tek tek görüşülecek çocuklar okula devamı için ikna edilecek.

ADIM ADIM Eğitim
Göçer çocukları: Düzenlenecek çalıştayla, bu çocuklara özel eğitim modelleri oluşturulacak. İşçilerin çalıştıkları yerlere portotif-çadır okul kurulacak.
Özürlü çocuklar: Evden çıkamayan ya da uzun süre hastanede tedavi olan çocuklar için evlere özel öğretmen gönderilecek. Özür grubuna göre belirlenecek çocuklar özel eğitim kurumlarına ya da kaynaştırma okullarına devam edecek.

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri