Restoran saldırısında ölü sayısı 55

Kerkük'te bir restorana yapılan bombalı intihar saldırısındaIrak'ın ölü sayısı 55'e yükseldi. Polis yetkilileri yaralı sayısını ise 120 olarak açıkladı.

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen bombalı intihar saldırısında ölü sayısı 55'e çıktı.

Polis, kentin merkezine 10 kilometre uzaklıktaki bir restoranda düzenlenen saldırıda 120 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Associated Press haber ajansı, saldırı düzenlendiği sırada restoranda, Arap aşiret liderleriyle Kürt yetkililerin toplantı yaptığını bildirdi.

Haberde, toplantıya, aşiret liderleriyle Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği temsilcilerinin katıldığı, kentteki Arap, Kürt ve Türkmenler arasındaki gerginliklerin giderilmesine yönelik olasılıkların görüşüldüğü belirtildi.

Tarafların, daha sonra, Kerkük'e gelmek üzere yola çıkan Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşmelerinin planlandığı da kaydedildi.

Restoranda, etnik grupların temsilcilerinin yanı sıra bayramı fırsat bilen sivillerin de bulunduğu, öğle yemeği vaktine denk gelmesi nedeniyle restoranın saldırı sırasında kalabalık olduğu belirtildi.

2003 yılındaki ABD işgalinden sonra mezhepler arasındaki mücadeleye ve direnişçilerin kanlı eylemlerine sahne olan Irak'taki şiddet olaylarında, son birkaç ay içinde azalma görülmüştü
haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri