‘Rektörle suç işledik’ ihbarı!

Çukurova Üniversitesi'ne inşaat işleri yapan firma sahibi rektör hakkında “ihalelere fesat karıştırdığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'ne inşaat işleri yapan Kurtar İnşaat firmasının sahibi Cumali Kurtar, savcılığa Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurtar, rektörün “İhalelere fesat karıştırdığı, irtikap suçu işlediği, resmi belgede sahtecilik yaptığı, görevini kötüye kullandığı”nı iddia etti.

'Zorunluluktan yaptım'
Kurtar, bu usulsüz işlemlerin bazılarında kendisinin de bazı zorunluluklar nedeniyle yer aldığını, payına düşen hesabı vermeye hazır olduğunu söyledi.
Kurtar, rektörün YÖK tarafından korunması nedeniyle, daha önceki şikayetlerinin dikkate alınmadığını öne sürdü. Kurtar, 200 bin TL'lik bir iş karşılığı üniversitenin kendisine 1 milyon 250 bin lira ödediğini, aldığı bu paradan rektörün talimatı ile bir kişiye 270 bin lira verdiğini iddia etti.
Kurtar, bir dönem kendisi için gerekli teminat mektubunu rektörün özel hesabından düzenletip verdiğini, bunun da aralarındaki özel ilişkiyi kanıtladığını söyledi.

'Husumeti var' demişti
Rektör Prof. Akınoğlu, hakkındaki suç duyurusu ile ilgili olarak görüşünü soran DHA muhabirine, bu konuda daha önce ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yaptığını, başka bir şey söylemeyeceğini belirtti. DHA muhabirinin sorusunun “kasıtlı olduğunu” söyleyen Akınoğlu, daha önce de türbanlı öğrencilerin ders yapılan yerlere girdiğini gösteren fotoğrafların yayımlanması üzerine “basın yasağı” koymak istemişti.
Akınoğlu, konuyla ilgili daha önceki açıklamasında, iddia sahibi müteahhide verdikleri cezalar nedeniyle kendilerine husumet beslediğini, bu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtmişti.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri