Rektör - öğrenci atışması

Ankara Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı, Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ ile Öğrenci Konseyi Başkanı Olcay Çağlar'ın karşılıklı sitemlerine sahne oldu

Törende konuşan Çağlar, üniversitenin öğrenci odaklı olamadığını, öğrencilerin ne hissettiğinin, ne düşündüğünün dikkate alınmadığını iddia ederek, “Öğrencilerini, hocalara saygı duymaktan başka bir görevi olmayan kişiler olarak görenler de vardır. Bu mücadeleyi şu an maalesef öğrenci tarafı kaybetmektedir. Bu sebeple yeni dönemimizin açılış töreninde sorumluluk sahibi herkesi göreve ve elini taşın altına koymaya davet ediyorum” dedi. Kendi öğrenci konseylerinin 'hiçbir siyasi partinin veya kuruluşun arka bahçesi olmadığını' söyleyen Çağlar, “Öğrenci konseyinin adını duymaya dahi tahammül edemeyen muhtelif idareci ve akademisyenler de onlara çanak tutmaktadırlar. Bugün kendi elleriyle büyüttükleri bomba yarın dönüp onların kucağında patlayacaktır” dedi.
Rektör Prof. Taluğ da, konuşmasında “50 yıldır, üniversitelerimizin üzerinden kaygı bulutları hiç azalmamıştır. Üniversitelerimiz ihmal edilmiştir, üniversitelerimiz örselenmiştir” dedi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri