Rekortmen Müdür 12. kez görevden alındı!

22 yıl önce, ilk kez Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı Kars'a atanmıştı...

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik ile girdiği yargı mücadelesinde 11 kez görevinden alınıp, her defasında mahkeme kararıyla iade edilen Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 12. kez görevinden alındı. Bu kez Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından görevinden alınan Budak, 22 yıl önce, ilk kez Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı Kars'a atandı.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yıldızı bir türlü barışmayan ve Çelik'i 6 kez tazminata mahkum ettiren Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın görevden alınma sürece 2003 yılında başladı. 2002'de AK Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı olduktan sonra başlayan süreçte Budak, tam 11 kez görevinden alınmıştı. 1984-1989 yıllarında Kars Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve 1989'da Erzurum'a atanan Budak, 2003-2009 yılları arasında tam 11 kez görevinden uzaklaştırıldı.

76 SORUŞTURMA GEÇİRDİ, 100 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANDI

Erzurum İdare Mahkemesi'ne açtığı davaları kazanıp mahkeme kararıyla her defasında görevine dönen Fevzi Budak, bu yıllarda gerek bakanlığın gerekse valiliğin açtığı toplam 76 soruşturmadan aklandı. Kendisini defalarca görevden alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında "Mahkeme kararlarını uygulamamak" iddiasıyla 21 ayrı dava açan Fevzi Budak, 6 davadan tazminat kazandı. Bugüne kadar 100 bin TL'ye yakın tazminat alan Budak'ın diğer davaları ise devam ediyor.

Fevzi Budak, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'yi "Görevini kötüye kullanmak"tan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sicilini bozduğu gerekçesiyle dönemin Erzurum Valisi Celaattin Güvenç'i de "Görevini kötüye kullanmak"tan dava eden Budak'ın bu davası henüz sonuçlanmadı.

ORTAYA ÇIKARDIĞI YOLSUZLUKTAN TUTUKLANDI

Bugüne kadar verdiği hukuk mücadelesiyle adından söz ettiren Fevzi Budak, bu süreçte cezaeviyle de tanıştı. 2010 yılının Eylül ayında, müteahhit Bayram K.'nın Erzurum'daki bazı YİBO'larda (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) hiç onarım yapmadan Özel İdare'den 1 milyon 359 bin lira aldığını ortaya çıkardığı yolsuzluk dosyasında, müteahhitin ifadesi doğrultusunda tutuklandı. 2 Eylül 2010 günü cezaevine konulan Budak, 28 Ekim 2010'da 50 bin lira kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliye kararından sonra görevine dönmek için başvuruda bulunan Budak, Milli Eğitim BakanI Nimet Çubukçu'nun onayı ile 25 Ocak 2011'de göreve iade edildi. Fevzi Budak, bugün (24 Şubat 2011) 12'inci kez görevinden alınarak Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edildi. Fevzi Budak konu hakkında açıklama yetkisi olmadığını belirtirken, avukatı Ali Altay önceki görevden alınmalarda yaptığı açıklamayı tekrarlayıp "Devletin kan davası mantığıyla yönetilmeyeceğini düşünüyoruz" dedi. Budak'ın görevine iadesi için 12. kez Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacağı öğrenildi.

BUDAK'IN GÖREVDEN ALINMA SÜRECİ

* 2 Mayıs 2003'te kızağa çekildi ve Ankara'da Bakanlık'ta görevlendirildi.(Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 24 Eylül 2003'te Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.(Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 3 Aralık 2003'te 3'üncü kez görevden alındı ve yine kızağa çekildi.(Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 20 Şubat 2004'te görevden alındı ve 5 ay Bakanlıkta bir komisyona atandı.

* 6 Temmuz 2004'te Muş'a Milli Eğitim Müdürü olarak gönderildi. (Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 29 Kasım 2004'te Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirildi.(Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 5 Eylül 2005'te Kütahya'ya tayin edildi. (Mahkemeyi kazanıp görevine döndü.

* 26 Ağustos 2006'da Çanakkale'ye atandı.(Mahkemeyi kazanıp görevine döndü)

* 8 Mart 2008'de görevden alınıp, İstanbul Sultanbeyli Endüstri Meslek Lisesi'nde görevlendirildi. (Mahkemeyi kazanıp geri döndü)

* 30 Eylül 2008'de görevden alınıp Ankara'da kızağa çekildi. (Mahkemeyi kazanıp geri döndü)

*21 Ekim 2008'de 11'inci kez görevden alınıp Ankara'da Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne müdür yardımcısı olarak atandı. (2009 yılının Şubat ayında mahkemeyi kazanıp geri döndü)

*24 Şubat 2011'de 22 yıl önce ilk kez müdürlük yaptığı Kars'a atandı

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri