Referandum öncesi garip adres kayıtları

Ankara Yenimahalle Işınlar Mahallesi'nde yıllarca ikamet eden ve oy kullanan bazı vatandaşlar, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde gözükmedikleri gerekçesiyle 12 Eylül'de oy kullanamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

ADRESE dayalı nüfus kayıt sisteminde kaydı gözükmeyen vatandaşlar, 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandumda oy kullanamayacak. Mağdur vatandaşlardan biri olan ve Işınlar Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Bekar, “Günlerdir, 27 yıldır oturduğum yerden taşınmadığımı kanıtlamaya çalışıyorum. Tapu bizim üstümüze olmasına rağmen, evde başkası oturuyor görünüyor” dedi. Mahalle muhtarlığında ve bina yönetiminde kayıtlarının bulunduğunu belirten Bekar, şunları söyledi:

Seçme hakkım elimden alınıyor

“Yıllarca oy kullandım. Bugüne kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bütün faturalar adıma geliyor, ödemeleri adres bilgilerine göre yapıyorum. Bunlar benim burada yaşadığımın en güzel kanıtı. Paralar alınmaya gelince ben Işınlar Mahallesi'nde yaşıyorum fakat, 12 Eylül'de oy kullanmaya gelince burada yaşadığımı kanıtlayamıyorum.

Benim en doğal hakkım olan seçme hakkım elimden alınıyor. Açıkçası bu olanların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Seçmen kayıt bilgilerimin silindiğini düşünüyorum.”

İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri ise, bu durumda olan vatandaşların bulunduğunu doğrularken, “TÜİK'in adrese dayalı kayıt sistemine geçtiğinde, nüfus kaydını yaptırmayan vatandaşlar oy kullanamayacak. İlçe seçim kurulların kişilerin adreslerinden sorumludur. Nüfus kaydı yaptırılmadığı için de kişilerin adreslerine ve kişisel bilgilerine ulaşamıyoruz” dediler.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri