Ramazan'da Gıdacılar Zam Yapmayacak

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu, Ramazan öncesi tüketicilere müjde verdi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu, Ramazan öncesi tüketicilere müjde verdi. Ramazan'da hiçbir gıda ve içecek ürününün temininde sıkıntı yaşanmayacağını söyleyen Federasyon Başkanı Şemsi Kopuz, fiyatlarda da herhangi bir artış yapılmayacağını belirtti.

Geçen yıl Ramazan öncesi yaşanan ani fiyat yükselişleri, vatandaşı zor durumda bırakmıştı. Bu yıl halkın huzurlu bir Ramazan geçirmesi için gayret ettiklerini ifade eden Şemsi Kopuz, spekülatörlere de fırsat verilmemesini istedi. Kopuz, "Gıda sanayicisinden spekülatör olmaz.

Spekülatörleri broker'larda, başka yerlerde, dünyada aramak lazım." dedi. Özellikle Ramazan ayında güvenli gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiği yönünde tüketicileri uyaran Federasyon Başkanı, merdivenaltı üretim yapan firmalardan alışveriş yapılmamasını tavsiye etti.

Süt ve süt ürünlerinin temininde herhangi bir sorun yaşanmayacağını dile getiren Kopuz, "Sadece et üretimi kapasitesindeki yetersizlik sebebiyle et fiyatlarında yüzde 10'lara varan bir artış olabilir." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri