'Püskevit' demesini de biliriz, 'bisküvi' demesini de

Bahçeli, paket hükümeti olmayacaklarını, Hilal Kart vereceklerini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin işsizlik, yolsuzluk ve sağlık sorunlarını 9 yıldır çözemediğini öne sürerek, “Bu sorunları çözdüklerine inanıyorsanız AKP’ye oy verin. Eğer işsizliği çözemediyse, yolsuzluk aldı başını gidiyorsa, sağlık sorunları diz boyuysa bunun cevabını 12 Haziran’da sandıkta verin” dedi. Trakya’daki seçim gezilerine Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nden başlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim otobüsü ile Atatürk Meydanı’na geldi. Burada davul zurna eşliğinde ve sloganlarla karşılanan Bahçeli, seçim otobüsü üzerinden yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. İktidarı eleştiren
Bahçeli şunları söyledi:

AKP 9 senedir iktidarda. Eğer bunların bu ülkede işsizliği, yolsuzluğu, sağlık sorunlarını çözdüklerine inanıyorsanız, onların sloganları gibi ‘Durmak yok yola devam’ deyip, AKP’ye oy verin. Eğer işsizliği çözemediyse, yolsuzluk aldı başını gidiyorsa, sağlık sorunları diz boyuysa bunun cevabını 12 Haziran’da sandıkta verin. Bunlar 1000, 1500 kişiye soruyorlar, anket yapıyorlar. Sonra da yüzde 50 AKP çıktı diyorlar. Bu 1500 kişi halkı mı temsil ediyor? Eğer onlar halkı temsil ediyorsa, benim vatandaşlarımın burada ne işi var. 12 Haziran’da benim halkım gereken cevabı verecektir. Bir de durmadan kömür dağıtıyor, yardım paketleri veriyor. Bunların verdiklerini almayın demiyorum. Ama 12 Haziran’da öyle bir tokat atın ki ne yaptıklarını anlasınlar.

Vatandaşların karşısına yardım paketleri ve kömür dağıtımı ile çıkmayacağız. Biz paket hükümeti olmayacağız, paketler çıkartmayacağız. Vatandaşımızın karşısına paketlerle çıkmayacağız, biz Hilal Kart’ı getireceğiz. Vatandaşımız bununla gidip, boynu büyük bir şekilde değil, istediği şekilde istediği her şeyi alacaktır. Bu kredi kartı değildir, bunun faizi, geri dönüşü yoktur. Vatandaşımız bu kartla sadece bulunduğu ilde, kendi esnafından alışveriş yapacak. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de elin Almanının, Hollandalısının marketinden değil, kendi esnafından alışveriş yapacak, kendi esnafını yaşatacaktır.

‘Püskevit’ yorumu

Yozgat mitinginde bisküviye “püskevit” dediği video görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran Bahçeli, videoya gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Gazetecilerin videoyu sorması üzerine Bahçeli, “Ben yoksul çocuklarımızın anlayacağı dilden konuşuyorum. Biz ‘püskevit’ demesini de biliriz, bisküvi demesini de biliriz. Ama Allah bize şehide ‘kelle’ dedirttirmesin” yanıtını verdi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri