Protestocu gençlere destek eylemi

Çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü önünde, Siyasal Bilgiler Fakültesindeki yumurtalı eylemi gerçekleştiren öğrencilere destek amacıyla eylem yaptı.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Feride Aksu, kampüs önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, yaklaşık bir haftadan bu yana ''üniversiteye ve üniversite öğrencilerine yönelik saldırı kampanyası yürütüldüğünü'' savundu. Üniversite öğrencilerinin, üniversite ve ülke sorunlarına duyarlılık göstermelerinin özellikle de ''bunun Mülkiye'de yapılmasının, patolojik değil, sağlıklı bir davranış olduğunu'' ifade eden Aksu, öğrencilere karşı, ''sadece saldırgan bir dil kullanılmadığını, aynı zamanda saldırgan politikalar da izlendiğini'' öne sürdü.

Aksu, şunları söyledi:

''Üniversite öğrencilerinin düşünmelerine, düşündüklerini eyleme geçirmelerine tahammül edemeyenlerin, onlara hakaret edip, terörist ilan edenlerin daha önce 12 Eylül darbesini yapanlar olduğunu biliyoruz. Bu anlayış ve yöntemleri bugün de uygulayanların aynı ideolojinin mensubu oldukları açık seçik ortadadır.


Bu anlayışın ülkemizi nasıl bir karanlığa sürüklediğini unutmadık, bugün de aynı manzaraları ibretle izliyoruz. Yumurta üzerine kurulmaya çalışılan terör örgütleri, yumurta alacak paranın nereden bulunduğu, yumurtaların üniversiteye nasıl sokulduğu...gibi akıl dışı birçok yorumu Başbakan, bakan, köşe yazarı gibi koca koca insanlardan dinlemek bizleri hayret içinde bırakmıyor, acı da veriyor.


Yumurta üzerine yürütülen bu tartışmalara katılmayacağız. Ancak bu çocukların arkasında bir örgüt arıyorsanız, bizler de aynı örgütteniz. Başbakan'a, Bakanlarına, AKP'lilere ve yandaşlarına duyurulur, ellerinizi çocuklarımızdan ve üniversitelerden çekin, bu çocuklar da üniversiteler de bizimdir.''

Konuyla ilgili imza kampanyası da başlatacaklarını belirten grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.


cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri