Proje imam hatip ortaokullarına başvurular başladı

Proje imam hatip ortaokullarına başvurular başladı Çocuğu ilkokuldan mezun olacak ailelere duyurulur… Proje imam hatiplerin ortaokul kısmı için yapılacak sınavlara başvurular başladı…

İmam hatip okullarında başlayan proje ile en gözde liseler haline gelen proje imam hatip okullarının ortaokul bölümlerine gelecek yıl kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için okullar tarafından yapılacak olan öğrenci alım sınavlarının başvuru tarihleri belirlendi. Veliler, sınav tarihlerine dikkat ederek, bu okullarda ön kayıtlarını yapabilirler.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) proje okul kapsamında müfredatlarını fen liseleri ile eşitlediği çok sayıda imam hatip lisesi, bünyesinde olan ortaokul bölümlerine öğrenci alımı için kendi yapacakları sınavların tarihleri belirlendi.

HAFIZLIK EĞİTİMLERİ DE VERİLİYOR
İmam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin akademik başarılarını artırmak için başlayan çalışma ile proje kapsamına alınan imam hatip liselerinin müfredatları ‘Fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okul’ kapsamında eşitlenerek hem hafızlık hem de akademik dersler ile güçlendirilirken, proje imam hatip liselerinin ders saatleri, fen ve sosyal bilimler liseleri ile aynı duruma geldi.

HER OKUL KENDİ SINAVINI YAPACAK
Türkiye’nin gözde okullarından olan proje imam hatip liselerine gelecek yıl kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için okullar kendi sınavlarına ilişkin duyurulara başladı. Her okul tarafından farklı olarak açıklanan sınav tarihlerini çocuklarını bu okullara kayıt ettirmek isteyen veliler süreci takip ederek, bu okullara ön kayıt yapabilir.

BAŞVURULAR BU HAFTA BAŞLADI
5’inci sınıf öğrencilerinin alımı için ilkokuldan yeni mezun olmuş öğrencilerin başvuru yapabileceği sınavlar için ilk duyurular yapılmaya başlandı. Haziran ayında yapılacak başvurular sonucunda ay sonu ya da Temmuz ayında sınavlar yapılacak, sonrasında dereceye giren öğrenciler ise okullara kayıt edilecek.

HEM DİNİ HEM DE AKADEMİK BAŞARI HEDEFLENİYOR
Proje imam hatip liseleri tarafından yapılacak öğrenci alım sınavları ile okulun başarı durumu arttırılarak imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerinde akademik olarak başarılı olması hedeflenirken, proje imam hatip okullarını tercih eden öğrencileri seçerek okulun başından itibaren kaliteli bir eğitim ortamı oluşturularak öğrencilerin hem dini konularda hem de akademik eğitim olarak başarı kazanması hedefleniyor.

Kaynak : Milli Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri