Polis ve öğrenci masaya oturacak

Yükseköğretim Kurulu eğitime yönelik sorunların çözümünde, vali, rektör, belediye başkanı ve emniyet mensuplarının koordinasyon toplantılarına öğrenci konseyi başkanlarının çağrılmalarını istedi

Polis, protesto gösterilerinde sık sık karşı karşıya kaldığı öğrenciyle ilk kez masaya oturacak. Emniyet, üniversite güvenliğine ilişkin toplantılarına üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarını da davet edecek. Sivil polisin kampuslardan çıkarılması için genelge yayınlayan YÖK; İçişleri Bakanlığı'na yazı göndererek, eğitimdeki sorunların çözümü için düzenlenen koordinasyon toplantılarına üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarının da çağrılmasını talep etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın imzasıyla, 81 ilin valiliğine de gönderilen yazıda, "Eğitim öğretime yönelik sorunların çözümünde; valilik, rektörlük, yerel yönetimler, emniyet, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların yapacağı koordinasyon toplantılarında üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarının da bulunması yararlı görülmektedir" denildi.

FİYAT ÖĞRENCİYE SORULACAK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile son bir ay içinde ayrı ayrı görüşen öğrenci konseyi başkanları özellikle ulaşım, barınma, beslenme ücretlerinden, yurtlardan, harçlardan ve burslardan şikâyet etmişti. Başkan Özcan, konsey başkanlarıyla görüştükten sonra, "Öğrenciler, birçok ilde üniversiteye ulaşabilmek için 2 araç değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bir öğrenci için günde 4 kez ulaşım ücreti vermek çok ağır mali yüktür. Öğrencilerin ulaşım sorunlarının giderilmesi için yerel yönetimlerle iletişime geçeceğiz" demişti. Çoğunlukla şehir dışında kurulan kampuslara metro-tramvay gibi ucuz ve hızlı toplu ulaşım araçlarının sağlanması için girişimde bulunacaklarını belirten Özcan, yerel yönetimlerin toplu ulaşım araçları ücretlerini belirlerken de üniversite öğrenci konseyi başkanlarına danışmalarını talep etti.

YÖK'ten Danıştay'a 'başörtüsü' itirazı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Danıştay 8. Dairesi'nin, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini durdurma kararına itiraz etti. Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) ÖSYM'nin 2010 ALES sonbahar dönemi kılavuzundaki sınava girerken adayın yanında bulundurması gereken belgeler başlığında 'bir fotoğraf' bölümünün "başı açık ve başı açık olarak sınava girilmemesi halinde sınavın geçersiz sayılacağı" şeklindeki ibarenin yer almaması nedeniyle eksik düzenleme yapıldığı gerekçesiyle Danıştay'a iptal ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, kılavuzdaki söz konusu düzenlemelerin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu. YÖK'ün itirazı reddedilirse ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda başvuruda verilecek fotoğrafın 'başı açık' olması zorunluluğu yer alacak.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri