Polis Teşkilatı 166. yıl dönümünü kutluyor

Polis Haftası ve Türk Emniyet Teşkilatı'nın 166'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken şehitliklerde ise duygusal anlar yaşandı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk ve beraberindekileri kabul etti.

Şahin, makamında, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen kabulde, polis teşkilatının cumhuriyetin ilanının ardından farklı dizaynla yoluna devam ederek, bugünlere geldiğini söyledi.

Emniyet teşkilatının faaliyetleri, bilim ve teknolojiden en iyi şekilde yararlanması ve mensuplarının eğitim düzeylerini yükseltmek suretiyle toplumun beğenisini kazanan bir seviyeye geldiğine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

''Bunu hissediyoruz, görüyoruz. Vatandaşın devlete olan güvenini, siz onların güvenliğini ve huzurunu sağlayarak temin edeceksiniz, ediyorsunuz. Şu anda görev yaptığınız yer milletimizin göz bebeği Meclisimiz. Polis teşkilatı Meclisimizden çok daha eski bir kurum ve Meclisimizle de özdeş hale geldi. Sizlerin yapmış olduğu görevlerden biz memnunuz.''

TBMM Koruma Daire Başkanı Şentürk de polis teşkilatının özellikle son dönemlerde çıkarılan kanunlarla idari ve adli yönden çok güçlendiğini söyledi. Geçmiş yıllarda bir takım siyasi iradelerin polise müdahale ettiğini ifade eden Şentürk, ''Sıfır tolerans' denilen işkence konusu geçmişte çok yaygın basında haber oluyordu. Şimdi sizlerin verdiği desteklerle polisimiz kendini geliştirdi. Bugün medyada asla duymuyoruz bu tür haberleri'' diye konuştu.

Şentürk, polisi askerlikten muaf tutan kanun dolayısıyla Şahin'e teşekkür etti.

ŞEHİT YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Emniyet Genel Müdürü Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, emniyet teşkilatının, asayişin yanı sıra insanlar için vazgeçilemez olan temel hak ve hürriyetlerin kullanılabileceği bir ortamı da sağladığını belirtti.

Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene, şehit polislerin aile ve yakınları ile Demirer'in yanı sıra, emniyet genel müdür yardımcıları ve daire başkanları da katıldı.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz tarafından şehitliğe çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, ayrıca üç kez ''saygı atışı'' yapıldı. ''Saygı atışı'' sırasında bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan Mustafa Bahrettin Demirer, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, gazilere de uzun ömür ve mutluluk diledi.

Bursa'da da emniyet teşkilatının 166. yılı kapsamında şehitlikte düzenlenen törene biri bedensel engelli iki oğluyla katılan kadın, şehit eşinin mezarı başında dua etti.

Hamitler Mahallesi'nde bulunan Emniyet Mensubu Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törene Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, emniyet mensupları ve şehit aileleri katıldı.

Konuşmanın ardından topluca dua edildi. Vali Harput ile Emniyet Müdürü Yılmaz, şehit polislerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Bu arada 2006 yılında Karacabey Bölge Trafik Müdürlüğünde görevi başındayken şehit olan Ali Demircioğlu'nun eşi Selma Demircioğlu'nun biri bedensel engelli iki oğluyla eşinin mezarı başında dua etmesi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

EMNİYET'TEN ANITKABİR'E ZİYARET

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Tören kapsamında Demirer ve beraberindekiler Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Demirer'in mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Demirer, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Atam; Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları 166. yılda çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda üzerlerine düşeni yerine getirmenin mutluluğu ve gururu ile huzurundadırlar. Ruhun şad olsun.''

KAPADOKYA'DA BALONLARLAR POLİSLER İÇİN UÇTU

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Nevşehir'in Göreme beldesinde balonlar, bu sabah, ''Polis Haftası'' nedeniyle Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis aileleri için uçtu. Balonlarda ''10 Nisan Polis Haftası'' yazılı pankartlar açıldı.

Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesinde faaliyet gösteren Göreme Balon, ''Polis Haftası'' kutlamaları kapsamında, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis ve ailelerine ücretsiz olarak bir hafta süreyle Kapadokya'yı havadan izletme imkanı sağladı.

haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri