Polis kopyayı 4 ay önce bildirmiş

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) kopya skandalına, ÖSYM'nin 4 aydır sessiz kaldığı belirtildi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarda, YGS'ye giren öğrencilerin kopya çekeceği bilgisi üzerine başlatılan soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ednilen bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada Hanefi Avcı'nın 4 aydır bizzat takip ettiği YGS'deki kopya skandalının şüphelilerine ulaşılması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. YGS'nin yapıldığı 11 Nisan'da Eskişehir'de Metin Gökçen, evine yapılan baskında el konulan cep telefonundaki mesajlarda, YGS'nin matematik sorularının cevap anahtarının bulunması üzerine gözaltına alındı.

ÖSYM 4 aydır cevap vermedi
Metin Gökçen'in tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmasından sonra polisin derinleştirdiği araştırmada önemli ipuçlarına ulaşıldı. Türkiye'de 16 ilde belirlenen 108 isim ÖSYM Başkanlığı'na bildirilerek, aralarında sınava girenlerin ortak cevaplarının belirlenmesi ve buna göre bir değerlendirilme yapılması istendi. Ancak polisin 4 ay önce yazdığı yazıyı ÖSYM yanıtlamadı. Ssorularının doğru yanıtlarının 16 ilde zincirleme olarak dağıtılmasının “organize” olduğunu düşünen polis, çalışmalarını bu yönde derinleştirdi. Yanıtların gönderildiği cep telefonları arasındaki HTS ve analiz raporlarından harekete geçen polis, şebekenin elebaşını da ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne kadar uzanan soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Şırnak, Mersin, Afyonkarahisar, Çanakkale, Gaziantep, Adana, Manisa, Sinop, Batman, Bursa, Kocaeli, Amasya'da belirlenen 108 isim üzerindeki soruşturma sürüyor.

Avcı: Başlangıcı Bursa-Diyarbakır
Bu arada kendi isteğiyle merkeze alınan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde YGS'deki kopya skandalıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bildiğim kadarıyla Diyarbakır-Bursa başlangıçlı. Eskişehir olarak bilgi verilmişti. Halen tahkikat sürüyor. İçeriği hakkında bir şey söylemek erken olur.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri