Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

Ankara Baruthane Kavşağı'nda, Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğine yasak olan bir bölgeden katılmak isteyen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Hal böyle olunca polis, gruba müdahale etti.

Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliği için Ulus'taki Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalığa katılmak isteyen bir grup, Cumhuriyet Bulvarı'ndan alana giriş yapmak istedi.

POLİS ALANA GİRİLMESİ GEREKEN ADRESİ GÖSTERDİ

Cadde girişinde girişinde durdurulan gruba, Rüzgarlı Caddesi, Çapa ve İnebolu sokaklarından alana girebilecekleri uyarıda bulunuldu.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ellerindeki şişe ve bayrak sopalarını atan gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi.

KILIÇDAROĞLU DA GELDİ

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, aralarında Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile geldi.

Anafartalar Caddesi tarafından alana giriş yapan Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında izdiham yaşandı. CHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında da kısa süreli arbede çıktı.

Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçerek, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki grup da barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından bazı CHP'li milletvekilleri de etkilendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet yetkilileriyle görüşmesi sürüyor. Bu arada, Ulus Meydanı'nda toplanan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan kalabalık İstiklal Marşı söyledi.

Öte yandan alanın başka bir yerinde çıkan arbedede de bir polis hafif yaralandı.

5 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR

Yürüyüşün başlayacağı yer olarak planlanan Ulus'taki Birinci Meclis önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Ulus'ta toplanan grup bekleyişini sürdürürken, kent genelinde bugün 5 bin polisin görev aldığı ifade edildi.

Yürüyüş için dün akşamdan itibaren otobüslerle diğer illerden Ankara'ya gelenleri taşıyan otobüsler kentin giriş nokalarında durduruldu. Güvenlik güçleri, kimlik kontrolü ve güvenlik araması yaptı.

 

haberler.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri