PKK'ya çok ağır darbe: Fehman Hüseyin öldürüldü!

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de öldürüldüğü duyuruldu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bahoz Erdal'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Terörle mücadele güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini  vurgulayan Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal'  lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık.  Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu,  refahını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde, kırmızı kategoride yer alan bir isim. Hüseyin'in başına 4 milyon liraya kadar ödül konulmuştu. Daha önce de  Fehman Hüseyin’in öldüğüne dair değişik zamanlarda haberler çıksa da bunların asılsız olduğu anlaşılmıştı.

1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin,  Şam'da tıp eğitimi aldı. 1990'lı yılların başında PKK’ya katılan Hüseyin, "Bahoz Erdal" ve "Doktor Bahoz" kod adlarını kullandı.

2004-2009 yıllarında örgütün askeri kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin'in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Fehman Hüseyin, Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan isimlerden.

NTV’ye konuşan Milliyet Yazarı Nihat Ali Özcan, Bahoz Erdal için “Özellikle Öcalan’ın yakalanmasının ardından Suriye istihbaratı pek çok PKK sempatizanını örgütten geri çağırırken, bir kısmı kalmakta ısrar etti. Bahoz Erdal da kalmakta ısrar edenlerden biriydi. Hakkâri’de bölge sorumluluğunu üstlenmesi, onu popüler hale getirdi. Hem örgüt içerisindeki faaliyetleri, hem de Suriye’deki değişen durumda önem kazanmasıyla bilinen biri haline geldi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri