PKK'nın 'finans ağı' merkezi Almanya

Avrupa'daki PKK bağlantılı şirketlerin, Almanya merkezli Kürt İşverenler Birliği'nce terör örgütü PKK'ya yılda 1 milyar Avro aktardığı belirtiliyor. MİT raporuna giren şirketler:

SABAH, PKK'ya yılda bir milyar euro civarında kaynak sağlayan Avrupa'daki şirketlerin izini sürdü. Çoğu Almanya'daki bu şirketlerin sağladığı para, Kürt İşverenler Birliği'nce PKK'ya aktarılıyor.

Terör örgütü PKK'nın silah ve cephanelerinin Almanya'da faaliyet gösteren Uluslararası Kürt İşadamları ve İşverenler Birliği (KARSAZ) üyesi şirketlerin sağladığı gelirle satın alındığı öne sürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki para trafiğini aylar süren çalışma sonucu deşifre etti. MİT'in hazırladığı raporlardaki bilgilerden yola çıkan SABAH muhabiri, Avrupa'da on gün boyunca PKK'nın, uyuşturucu geliri başta olmak üzere bütün finans kaynaklarının idare edildiği şirketlerin izini sürdü.

Sabah muhabiri, Almanya'nın Frankfurt ve Isenburg, Hollanda'nın Rotterdam kentleri ile Belçika'nın başkenti Brüksel ve Fransa'nın başkenti Paris'te şirketlerin adreslerini bulup görüntüledi. Araştırmamıza göre, PKK'nın Avrupa faaliyetlerinin odağında Almanya yer alıyor. Merkezi Frankfurt'ta bulunan KAR-SAZ'a üye Almanya'daki şirketler, örgütün uyuşturucu parasının aklanmasında ve Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki PKK kamplarına gönderilmek üzere silah ve mühimmat temin edilmesinde önemli rol oynuyor.

Almanya'daki şirketler KAR-SAZ'ın toplam cirosunun yüzde 70'ini kontrol ediyor. KAR-SAZ'ın kâğıt üzerindeki resmi adresi ise Kaiserstrabe 60 Frankfurt. Ancak bu adreste sadece Çinli firmaların bulunduğu bir han var. KAR-SAZ'ın izine Almanya'dan sonra Belçika'da da rastlanıyor. KAR-SAZ, Brüksel'deki KON-KURD adlı Kürt dernekleri federasyonuna bağlı. İstihbarat raporlarına göre KON-KURD'u, perde arkasında PKK'nın Canan Kurtyılmaz'dan sonraki yeni Avrupa sorumlusu Sabri Ok yönetiyor.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri