PKK'lılar 2'si asker 3 kişiyi kaçırdı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, Lice-Bingöl karayolunda 3 kişiyi kaçırdı.

 

Dün gece terör örgütü PKK üyesi bir grup, Lice-Bingöl karayolunun 65. kilometresindeki Ziyaret köyü yakınlarında yol kesip durdurdukları araçlarda bulunan vatandaşları indirdiler. Bir süre terör örgütünün propagandasını yapan teröristler, daha sonra 3 kişiyi yanlarına aldıktan sonra kaçtı.

Kaçırılan 3 kişinin kurtarılması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin dün gece saat 21.45 sıralarında Lice-Bingöl karayolunun 65. kilometresinde bulunan Ziyaret köyü yakınlarında yol kestiğini söyledi.

Lice 2. Mekanize Tugay Komutanlığında görev yapan bir başçavuş ve bir uzman çavuş ile sağlık memuruna ait araçların yol kesilen bölgede bulunduğunu ifade eden Toprak, ''2'si asker 3 kişiden haber alınamıyor, bunların kaçırılmış olabileceğini değerlendiriyoruz. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı'' dedi.


Kaçırılan sağlık personelinin Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli olarak çalışan Aytekin Turhan Uz olduğu öğrenildi.

 

BELEDİYE BAŞKANININ OĞLUNU KAÇIRAN GRUP
Yol kesip asker kaçıran PKK'lı grubun bölgede uzun süredir barındığı ve gizli sığınaklar keşfettikleri öğrenildi. Eylemi gerçekleştiren teröristlerin, 26 Mayıs'ta Hazro Belediye Başkanı Fettullah Mehmetoğlu'nun AK Parti'li oğlu Fuat Mehmetoğlu'nu kaçırıp 21 Haziran'da serbest bırakan, 25 Haziran'da ise Lice ilçesine bağlı Baharlar köyünde özel sektöre ait halı atölyesini yakan grup olduğu belirtildi.

Haber Türk

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri