PKK yine aynı taktiğe başvurdu

PKK, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 Mehmetçik'in şehit edildiği saldırıyı 4 gün sonra üstlendi. Hain saldırıya gerekçe ise Öcalan...

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 Mehmetçik'in şehit olduğu hain eylemi terör örgütü PKK üstlendi. Olaydan 4 gün sonra terör örgütünün internet sitesinde yapılan açıklamada terörist başı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının kötüleşmesi eyleme gerekçe olarak gösterildi.

Talimata gerek yokmuş

Öcalan'ın cezaevi şartlarını "ölüm çukuru politikası" olarak değerlendiren terör örgütü, bu politikalara misilleme olarak eylemin gerçekleştirildiğini belirtti. Hain eylemden örgüt yönetiminin haberinin olmadığı da ileri sürülen PKK açıklamasında, herhangi bir talimat verilmemesine rağmen sözde Dersim eyaletine bağlı bir terörist grubun kendi inisiyatifiyle Tokat'taki eylemi gerçekleştirdiği iddia edildi. Ayrıca açıklamada terörist başı Öcalan için düzenlenecek eylemlerde merkezden talimat almaya gerek olmadığı, terör örgütünün alt birimlerinin de kendi inisiyatifiyle eylem yapma hakkına sahip olduğu öne sürüldü.

PKK'dan yine aynı yalan

PKK, daha önce birçok hain eyleminde izlediği tutumu Tokat'taki eylemde de sürdürdü. Diyarbakır'da 2007'de dershane önünde meydana gelen patlamada, 2009'da yine Diyarbakır'da 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırıda ve 1993'te Bingöl'de 33 erin şehit edilmesinde sorumluluğu alt birimlere attı. Saldırılar sonrası yapılan açıklamalarda eylemin merkezin talimatıyla gerçekleşmediği savunuldu. Örgütün Tokat savunması PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, Diyarbakır'daki mayınlı saldırı için yaptığı açıklamayı hatırlattı. Karayılan, "9 askerin şehit düştüğü olay için merkezden planlı bir şey değildi. Yerel düzeyde kendi inisiyatifleriyle alınmış bir karardı. Biz de üzgünüz" diye savunma yapmıştı. Bingöl'deki 33 erin şehit olduğu saldırı için Öcalan, o bölgenin sözde sorumlusu olarak gösterdiği Şemdin Sakık'ın yaptırdığını ileri sürmüştü.

Bahaneleri elinden alındı

Daha önce tecrit edildiğini bahana ederek terör örgütüne eylem yaptıran Öcalan'ın bahanesi İmralı Cezaevi'ne gönderilen yeni mahkumlarla elinden alındı. Öcalan bu kez de gönderilen mahkumlarla kalacağı nakledildiği yeni yerin darlığından şikayet etmeye başladı. Teröristbaşının bahanesinden mesajı alan terör örgütü Türkiye'nin birçok yerinde taşlı sopalı şiddet olayları çıkardı. 'Demokratik eylem' dendi Yüzlerce işyerine zarar verilirken çok sayıda araç da kundaklandı. DTP'liler şiddet gösterilerine neden olan sokak eylemlerini 'demokratik eylem(!)' olarak değerlendirdi. Ancak TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün yaptığı açıklama Öcalan'ın 'yerim dar' bahanesini de boşa çıkardı. Eski yeri 11.98 metrekare olan Öcalan'ın F tipi olarak inşa edilen yeni yerinin büyüklüğü ise 11.81 metrekareye düştüğü açıklandı. Adalet Bakanlığı da Öcalan'ın kaldığı yeni hücresinin fotoğraflarını yayınlayarak şikayetlerin haksızlığını gözler önüne serdi.

Öcalan'ın ölüm korkusu!

Öcalan'ın bahaneleri cezaevi koşullarıyla da bitmedi. Adaya gönderilen mahkumların seçiminde görüşü alınmadığı gerekçesiyle terörist başının bu mahkumlar tarafından öldürüleceği korkusu yaşadığı ve bu korkusunu da cezaevi yönetimine ilettiği belirtildi. Ayrıca yeni yerini beğenmemesine gerekçe olarak Öcalan'ın 'astımlı' olduğu da gösterildi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Bengi Yıldız, "Astım hastası birisinin böyle havalandırması az olan bir alan içinde kalması bir problem" açıklaması yaptı.

İSTANBUL / BUGÜN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri