PKK yandaşları polisle çatıştı

Mersin'de terör örgütü yandaşları polisle çatıştı

Mersin'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarını bahane ederek yasadışı gösteri yapan bölücü terör örgütü PKK yandaşları, polise molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası atarak grubu dağıttı.


Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi'nin bulunduğu sokakta saat 17.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişi, merkez önündeki çevik kuvvet polislerine molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Karakola da saldırmaya kalkan, çöp konteynerleri ile barikat kurarak sokağı kapatan çoğu çocuk olan eylemcilere, polis, gaz bombası ile müdahale etti. Gaz bombalı müdahale ile dağılıp, ara sokaklara kaçan yüzleri poşulu eylemciler, zaman zaman sokak aralarında toplanıp, saldırılarını sürdürdü. Olaylar sırasında bir sivil polis otomobilinin camları kırıldı. Bölgede küçük çapta devam eden korsan gösteriler nedeniyle güvenlik tedbirleri artırıldı.

Bu sırada, bazı kişiler, kendilerine yandaş toplamak için 'bir çocuğun polis kurşunu ile öldüğü' söylentisini yaydı. Bu kişiler, ajans, gazete ve televizyon temsilciliklerini de telefonla arayarak, aynı yönde bilgi aktardı. Ancak, böyle bir olay olmadığı, bazı kişilerin provokasyonları olduğu anlaşıldı.

http://www.ensonhaber.com/pkk-yandaslari-polisle-catisti.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri