PKK Kürtçe TV'den rahatsız!

TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçılara tehdit...

TRT'nin Kürtçe kanalı yayın hayatına başlarken, PKK bu gelişmeden rahatsız oldu ve TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçıları tehdit etti. TRT 6, ilk gün yayınında İstiklal Marşı ile başladı ve Kürt sanatçı Rojin, Şivan Perver'in yasaklı şarkısı Mehemedo'yu seslendirdi.

TRT'nin Kürtçe kanalının yayın hayatına başlaması ve Güneydoğu halkından beğeni mesajları gelmesi, PKK terör örgütünü rahatsız etti. PKK, TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçıları "Kürtçe TRT yayını bir siyasal asimilasyon projesi, ihanet kanalıdır. Kendisine Kürdüm, onurluyum diyen hiçbir Kürdün bu ihanet kanalında yer almaması ve hizmet etmemesi gerekir'' diyerek Kürt sanatçıları tehdit etti. Kürt sanatçılar Şivan Perver, Rojin, Nilüfer Akbal başta olmak, bu oluşum için TRT ile birlikte hareket edenler kınandı.

Test yayınına başlayan TRT 6 ilk gün yayınında Kürt sanatçı Rojin, Şivan Perwer'in yasaklı şarkısı Mehemedo'yu seslendirdi. Şimdilik günde 4 saat yayın yapacak olan TRT 6, yayınına İstiklal Marşı ile başladı. Yayın akışı içinde Güneydoğu bölgesindeki vatandaşların yeni kanalla ilgili görüşleri de "Ji Bo TV'ya Kurdi Çı Gotin (Kürtçe televizyona ne dediler?)” jeneriği ile ekrana geldi. Yayında Servet Kocakaya'nın seslendirdiği “Şi Le Le” şarkısı da çalındı. TRT 6, 1 Ocak 2009'da Başbakan'ın katılacağı bir törenle resmen açılacak ve 24 saat Kürtçe yayın yapacak. TRT 6, terör örgütü PKK'nın organı ROJ TV'nin de yayın yaptığı Hotbird uydusunu kullanıyor. Kanal uydu sayesinde Ortadoğu ve Avrupa'dan da izlenebiliyor.

W VE X DE VAR
“Em di bin eyni esmani de ne (Biz aynı göğün altındayız)” sözüyle başlayan Kürtçe kanalın test yayınında Kürtçe alfabede yer alan, 'W', 'x', 'şapkalı e', 'şapkalı u' gibi harfler de kullanıldı. Test yayında 'Van' kentinin adı 'Wan', Eskişehir ise 'Xizir' diye geçti. Diyarbakır da 'Diyarbekir' olarak yer aldı.

TRT 6 yayınlarını izleyen Güneydoğulu vatandaşlar “Kürtlerin Pavarottisi” olarak tanınan ve 32 yıldır yurtdışında yaşayan Urfa doğumlu Şivan Perver'i de kanalda görmek istediklerini söylerken, Perver, PKK'ya yönelik eleştirileri nedeniyle örgütün tehdit ettiği isimler arasında bulunuyor. Mesud Barzani tarafından PKK'ya karşı korunan Perver, sık sık Kuzey Irak'a giderek konserler veriyor.

DTP DE ELEŞTİRİYOR
Bu arada DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "TRT'den Kürtçe yayınlarla Kürt sorunu çözülmez; zihniyet değiştiğinde paketlere ihtiyaç olmadan sorunun çözüldüğü görülecektir" dedi. Demirtaş, sorunun çözümü için zihniyet değişikliği gerektiğini öne sürdü ve "Tek dile, tek dine, tek etnisiteye dayalı ulus yaratmak Kürt sorununun temelidir. TRT'den Kürtçe yayınlarla Kürt sorunu çözülmez, zihniyet değiştiğinde paketlere ihtiyaç olmadan sorunun çözüldüğü görülecektir. Bu açılımlar yerel seçim yatırımıdır" diye konuştu.

kanaldhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri