Piyasalarda bahar havası

Şubat ayında sert satışlara sahne olan borsa Mart ayına yükselişle başladı. Uzmanlar gelişmeleri HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ'ne yorumladı

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Piyasalar Cuma gününden itibaren siyasi tansiyonun düşmesi ile beraber ve AB komisyonunun Yunanistan'ı kurtarma çabalarına olumlu tepkiler vermeye başladı. Borsa gün içerisinde yüzde 3'e yakın yükseliş sergiledi. Peki yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar ne öngörüyor? Yatırımcılar nasıl bir strateji izlemeli?

Piyasalardaki gelişmeleri uzmanlar HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ'ne yorumladı:

AYŞE ÇOLAK - TERA MENKUL

Borsanın yükselme sebebini Cuma gününden itibaren siyasi ortamdaki tansiyonun düşmesine bağlayan Çolak, kötü senaryoların ortadan kalkmasının borsayı yükselttiğini söyledi. Çolak bu durumda borsanın en fazla 52 bin puan seviyesine kadar geleceğini sözlerine ekledi. 52 bine geldiğinde endeksin beklemeye geçeceğini söyleyen Çolak, bunun sebebini aysonundaki Anayasa değişikliğine bağladı. Dolarında 1.54 - 1.55 seviyesine sabitlendiğini sözlerine ekledi.

BELGİN MAVİŞ - PİRAMİT MENKUL DEĞELER

Borsadaki yükselişin nedenini parite, AB'nin Yunanistan'ı kurtarma çabası ve piyasalardaki iyimser tabloların neden olduğunu söyleyen Maviş, Euro ve doların da istikrara kavuştuğunu söyledi. Maviş, içerideki siyasi tansiyonun düşmesinin ve doların 1.54'ün altına gerilemesinin borsada alımları tetiklediğini sözlerine ekledi.

Borsanın 48 bin 300 puan seviyesinde kuvvetli bir desteği olduğunu söyleyen Maviş, yukarı yönlü olarak da endeksin 53 bin puanı görebileceğini belirtti. Yatırımcılara TL'de kalmalarını öneren Maviş, doların yatırımcıları üzebileceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri