Piyasalara 7 milyar dolar para akacak

Yerel seçiminin rüzgarıyla piyasalar şenlenecek. 3 milyon aday 90 bin koltuk için yarışırken, 7 milyar dolarlık da bir hareket oluşturacak


2009'un ilk yarısını kurtaracak kaynak seçim ekonomisiyle gelecek. Piyasalar bu kaynağı Ocak ayının ilk haftasından itibaren kullanmaya başlayacak. Para dergisinin yaptığı hesaplamalara göre; yılın ilk çeyreğinde piyasaya yaklaşık 5-7 milyar dolar para enjekte edilecek.

Yerel seçimlerde adayların yapacağı harcamalar büyük bir ekonomik hareketlilik oluşturacak. Seçim, organizasyon şirketlerinden promosyonculara, reklam ajanslarından 'catering'cilere kadar onlarca sektöre can suyu olacak. Seçimlerde yaklaşık 90 bin koltuk için 3 milyon adayın yarışacağı hesaplanıyor.

Büyükşehir belediye başkan adaylıkları için yapılan harcamaların 1 milyon ila 5 milyon YTL arasında olduğu belirtiliyor. 16 büyükşehir belediyesi için 1 aday ortalama 2 milyon YTL harcasa mevcut başkanların bile koltuklarını koruyabilmek için 32 milyon YTL harcayacağı ortaya çıkıyor.

Para akacak
65 il ve 142 büyük ilçe için belediye başkan adaylarının 150 bin ila 2 milyon YTL arasında harcama yapmaları bekleniyor. Bunların ortalama 1 milyon YTL harcamaları durumunda da, 207 milyon YTL'yle seçim ekonomisine katkıda bulunacakları ortaya çıkıyor. 750 ilçe için ise, bir adayın 500 bin YTL harcaması halinde 375 milyon YTL'nin cepten çıkacağı hesaplanıyor. Yaklaşık bin 350 belde belediyesi için de ortalama 405 milyon YTL harcanacak.
takvim


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri