Petrol Çıkarmaya Hız Vereceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yıl sonuna kadar petrol çıkarmaya hız vereceğiz dedi..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yıl sonuna kadar 25-28 milyon varil civarında petrol çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bu yöndeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Güneydoğu Anadolu bölgesinde petrol rezervi bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, bunun yeni bir konu olmadığına işaret etti.

''Mayınlı arazinin altında da, mayınsız arazilerde de petrol var. Biz bunun böyle olduğuna inanmasak zaten arama faaliyetlerine, ruhsatlama faaliyetlerine girmeyiz'' diyen Yıldız, TPAO'nun ve özel şirketlerin aldığı ruhsatlarla bu aramaların devam ettiğini kaydetti.

Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Halihazırda servis yolları da dahil olmak üzere, bugün mayınlı arazilerin aralarında, servis yollarında da arama yapmak kaydıyla 2 bin 500 varil/günlük bir çalışmamız var. O çalışmalara biz devam ediyoruz, bir yandan bu sayının artması için de devam ediyoruz.

O açıdan hem özel sektör hem kamu olarak mayınlı arazilerde de mayınlı olmayan arazilerde de Türkiye'de şu gün 80 bin varil/gün olan ve şu ana kadar yaklaşık 10 milyon varil civarında çıkardığımız petrolün... Ana hedefimiz bizim 25-28 milyon varil civarında yıl sonuna kadar petrol çıkarmakla alakalıdır ve bu çalışmalar hız kesmeden devam edecek.''

''Tasarruflu ampullerin kanser yaptığına'' ilişkin haberlerin sorulması üzerine de Bakan Yıldız, bu konudaki çalışmaların üniversitelerin ve bilim dünyasının görevi olduğunu ve kendisinin de bu çalışmaların sonucunu beklediğini söyledi.

Yıldız, bilim adamlarının iki farklı görüşe sahip olduğuna dikkati çekerek, ''Kanser yapar' diyenler var, bugün ABD'deki bir araştırma enstitüsü bunu ortaya koydu. Eğer böyle bir şey varsa tabii ki, bizim alacağımız tedbirler çok kısa sürede netleşecek.

Ama tam tersi görüş veren bilim kurulları da var. O yüzden ben de yazışma yapıyorum, o yazışmanın sonucuna göre davranacağım'' diye konuştu.
Elektriğe zam konusunda ise Yıldız, eylül ayının otomatik fiyatlamayla alakalı zam dönemi olmadığını belirterek, yeni fiyatların ekim ayından geçerli olmak üzere açıklanacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri