Pet şişeden mutluluk çıktı

Darıca Bir Umut Engelliler Derneğince başlatılan kampanya kapsamında toplanan pet şişe kapaklarının satışından elde edilen gelirle 25 yaşındaki bedensel engelli kadına tekerlekli sandalye alındı.

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan, yaptığı açıklamada, engellilere destek vermek amacıyla bir süre önce İstanbul'daki Ataşehir Belediyesinin başlattığı kampanyadan etkilenerek ''Mavi Kapak Kampanyası'' düzenlediklerine söyledi.

Kampanya kapsamında topladıkları pet şişe kapaklarını Ataşehir Belediyesine gönderdiklerini belirten Arıkan, ''Oradan da pet şişe kapakları geri dönüşüme gönderiliyor. Her 250 kilogram pet şişe kapağına bir tekerlekli sandalye veriliyor. Biz de topladığımız pet şişeleri göndererek 25 yaşındaki Zeynep Keskin'e tekerlekli sandalye aldık'' diye konuştu.

Kapaklarının rengi ve büyüklüğünün önemli olmadığını anlatan Arıkan, şöyle devam etti:

''Çorbada sizin de tuzunuz olsun. Unutmayın her 250 kilogram kapağa 1 tekerlekli sandalye verilecek. Bu sayede eve mahkum olan engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalye ile yeniden sosyal hayata atılacak ve dışarıya çıkma imkanı bulacak. Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan destek bekliyoruz. Toplanan kapakları Sokulu Caddesi Umutevler C Blok altı Darıca adresindeki dernek lokaline bırakabilirler.''

Kampanyanın aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini bildiren Arıkan, hedeflerinin en az 15 engelliye tekerlekli sandalye almak olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni tekerlekli sandalyeye kavuşan Zeynep Keskin de daha önceki sandalyesinin eski ve kullanışsız ifade ederek, kendi ölçülerine uygun tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri