Pes dedirten HES cezası

Tortum Sulh Ceza Mahkemesi, Bağbaşı beldesinde yapılması planlanan HES'e karşı eylem yapan Leyla Y.'nin diğer eylemcilerle bir daha ilişki kurmasına yasak getirdi

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde inşa edilecek hidroelektrik santraline (HES tepki için yaklaşık iki yıldan beri mücadele eden yöre halkı 6 Eylül’de iş makinelerinin çalışma yapacağı haberi üzerine oturma eylemi yaptı. Eylemcilerle güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede bir polis, bir özel güvenlik görevlisi ve iki kişi yaralandı. Jandarma, yaşları 17 ile 66 arasında değişen 15 kişiyi ’görevi yaptırmamakta direnme’ suçundan savcılığa sevk etti. Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan 10 erkek ile 5 kadın buradan Tortum Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Tortum Sulh Ceza Mahkemesi, 15 şüpheli hakkında ’görevi yaptırmamakta direnme’, ’kamu görevlisine hakaret’ suçlarından adli kontrol uygulamasına, şüphelilerin soruşturma ve dava sonuna kadar en yakın kolluk birimine haftanın 5 günü giderek imza atmalarına karar verdi.

250 lira güvence bedeli
Mahkeme 17 yaşındaki Leyla Y. ile ilgili olarak Bağbaşı beldesi ve diğer yerlerdeki HES konusunda faaliyet gösteren çalışma alanlarına girmesini ve HES’lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişi kurmasını yasakladı. Bunların yanı sıra mahkeme, Leyla Y. hariç diğer şüphelilerin 250 lira güvence miktarı yatırmasını uygun buldu.

‘Eylemlere katılmayacağım’
Leyla Y. hakimin verdiği ’HES çalışma alanlarına girmemesi ve HES’lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurmasını” yasağına uymak zorunda olduğunu belirterek, “Mahkemede yaşım küçük olduğu için diğerleri gibi ceza almadım. Bundan sonra eylemlere katılırsam tutuklanma ihtimalim var. Ben de verilen cezaya saygı gösterip, eylemlere katılmayacağım. Benim tek üzüntüm bana taş attığım yönünde iftirada bulunulması oldu” dedi.

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri