Para ATM’den çekilip internetten yatırılıyor

Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, “Türkiye genelinde olduğu gibi Şekerbank'ta da en fazla kullanılan şubesiz bankacılık kanalı ATM'dir. Bunu internet bankacılığı kullanımı takip ediyor. ATM'lerden para çekme işlemi,

Teknolojik gelişmelere paralel olarak şubesiz bankacılık hizmetlerinin de sürekli gelişme gösterdiğine dikkat çeken Özciğer, “Alternatif dağıtım kanallarını kullanan müşterimiz şubeye gitmeden yapmak istedikleri bankacılık işlemlerini internet, telefon ve ATM'ler üzerinden gerçekleştirebiliyor. Örneğin ihtiyaç anında şubeye gitmeden kredi başvusunu istediği kanal üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.
Alternatif dağıtım kanalları üzerinden ana bankacılık hizmetlerinin bir çoğu veriliyor olsa dahi ATM'lerimizden para çekme, internet bankacılığı ile de para transferi ve yatırım işlemleri, oransal bazda en çok yapılan işlemler. 2010 yılı içerisinde mobil bankacılık hizmetimizin de devreye alınacağı gözönüne alındığında mobil bankacılık ve internet bankacılığının kullanıcı oranlarının da buna paralel olarak artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

'İlgi her gün artıyor'
Abdurrahman Özciğer, Şekerbank'ın internet bankacılığına olan yaklaşımını şöyle anlattı:
“Türkiye'de gerek evlerden, gerekse mobil cihazlar üzerinden üzerinden internet kullanımının hızla arttığı düşünüldüğünde, mobil ve internet kullanıcılarının bankacılık işlemlerine entegrasyonunun da hızlanacağını düşünüyoruz. Verilen tüm hizmetlerde işlem adet ve hacimleri artacaktır. Hedefimiz çağımızın gerektirdiği tüm teknolojik imkanları kullanarak müşterilerimizin tüm bankacılık hizmetlerini her an her yerden alabilecekleri, müşteri odaklı, hızlı, sürekli ve kaliteli hizmet sunmak.”
Özciğer, Türkiye'de cep telefonu kullanım alışkanlıkları ve mobil teknolojilere olan yoğun ilginin mobil bankacılığa da olumlu yansıyacağını söyledi. Özciğer, “Özellikle, 3G teknolojisinin de hizmete girmesi ile alternatif dağıtım kanallarına en son dahil olan ve en son teknolojiyi kullanan mobil bankacılığın önümüzdeki yıllar içerisinde daha da hızlı bir büyüme trendine gireceği düşünüyoruz. Bankamızın 2010 yılı projeleri içinde mobil bankacılık ve mobil web sayfası hizmetlerimiz bulunuyor” dedi.



'Teknolojinin en büyük müşterisi bankalar'
Yapılan araştırmaların finans sektörünün bilgi teknolojileri ürünlerinin en büyük müşterisi olduğunu gösterdiğini söyleyen Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, “Bu trend yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de böyle” dedi. Özciğer, “Bankalar müşteriyi kazanmak ve sadık müşteri haline getirmek için kaliteli, hızlı, daha az maliyetli hizmet sunmak zorundalar. Türk bankaları bu gelişmeyi yıllar önce gördüler ve bu kanallara yatırım yaptılar” dedi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri