Pakistan, İran ve Afganistan anlaştı

Dünyanın en sorunlu bölgesi olarak kabul edilen Ortadoğu'da yeni bir yapılanma. Pakistan, Afganistan ve İran, terör, silah ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğine hazır olduklarını bildirdiler.

 

Üç ülkenin dışişleri bakanları, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki toplantıdan sonraki ortak açıklamalarında, Pakistan, Afganistan ve İran'ın terör, silah ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede kararlı olduklarını söylediler.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureyşi, yaptığı açıklamada, 3 ülkenin karşılaştığı engelleri aşmak için ellerindeki imkanları değerlendireceklerini belirterek, ''Bölgesel, ortak ve global bir yaklaşıma ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki de toplantının bölgede olumlu gelişmeler elde edilmesi amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Mutteki, ''Aşırılık, terör ve istikrarsızlık coğrafi engel tanımaz. Bu yüzden istisnasız bir şekilde birleşmemiz gerekli'' diye konuştu.

Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta da üç ülkenin işbirliğine gitmesi gerektiğini belirterek, ''Afganistan bu çerçevede üzerine düşeni yapmaya hazırdır'' dedi.

haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri