Özgürlük için atılan imzalar 9 milyonu geçti

Memur Sen’in kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı imza kampanyasında sona gelindi. Bugün sona erecek kampanyaya destek önceki gün itibari ile 9 milyonu geçti.

 

Memur Sen’in kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı imza kampanyasında sona gelindi. Bugün sona erecek kampanyaya destek önceki gün itibari ile 9 milyonu geçti. İmza sayısının kampanyada son gün olan bugün 10 milyonu aşacağı bildirildi.
 
Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasında sona gelindi. Bugün sona erecek kampanyaya destek önceki gün itibari ile 9 milyonu geçti. İmza sayısının kampanyada son gün olan bugün 10 milyonu aşacağı bildirildi. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından kamuda kılık-kıyafet serbestisi için 14 Ocak’ta başlatılan ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza’ kampanyası bugün sona eriyor.
 
“10 Milyon Rakamını Açıklayacağız”
Akit’e bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Genel Yayın Sekreteri Ali Yalçın, kampanyada son güne girilirken çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek “Önceki gün yaptığımız sayımda imza sayısının 9 milyonu aştığını gördük. Son gün olan 14 Şubat itibari ile de 10 milyonu bulacağız. İllerden gelen bilgiler bunu gösteriyor. Kısa bir süre sonra 10 milyon rakamını açıklayacağız” dedi.
 
“15 Mart’tan Sonra Memurlar Başörtülü Çalışabilecek”
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’dan da, kampanya sonucuyla ilgili çarpıcı bir bilgi geldi. Gündoğdu dün katıldığı bir televizyon kanalında, 10 milyon imzayı gereğinin yapılması talebiyle hükümete sunacaklarını, 1 ay içinde ilgili yönetmelik değiştirilerek yasağın kaldırılmaması halinde, fiili durum oluşturacaklarını bildirdi. Memur Sen Başkanı “Kampanyada toplanan 10 milyon imza önümüzdeki hafta hükümete teslim edilecek. Belli bir süre bekledikten sonra hükümet yasağı kaldırırsa teşekkür edeceğiz. Kaldırmazsa 15 Mart’tan sonra memurlar fiili olarak özgürlüklerini kullanacak. Yani başörtülü olarak işe gidecek” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri