Özel okullar sınav yapmak istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim sisteminde Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılacağını açıkladı. Ancak özel okullar sınavla öğrenci seçmekte kararlı

Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4 kesintili ve zorunlu eğitimle birlikte, yüzbinlerce 8. sınıf öğrencisinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı da (SBS) yeni bir boyut kazanıyor. Yapılacak düzenleme ile SBS, öğrenci seçen bir sistem olmaktan çıkarılacak. 8. sınıfın sonunda Anadolu ve Fen Lisesi gibi özellikli liselere öğrenci seçmek için yapılan SBS, yapılmaya devam edecek fakat bu sefer okullara öğrenci seçmek için yapılmayacak. SBS, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin seviyesini ölçen, niteliğini, kalitesini değerlendiren ve öğrencilere verilmek istenen bilgi ve kabiliyetlerin verilip verilmediğini değerlendiren bir imtihan şekline dönüşecek. Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, SBS'nin önümüzdeki yıl kalkması halinde yabancı dille eğitim yapan özel okulların sınavla öğrenci alacağını açıkladı. Gülan, hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinin (Galatasaray, Kabataş statüsündeki okullar) fen lisesi statüsüne dönüştürülerek sınavla öğrenci alacaklarını söyledi.

İŞTE YENİ SİSTEM
Yeni sisteme göre ilk dört yıl bütün öğrenciler aynı derslerden sorumlu olacak. İkinci dört yılda yani ortaokulda ise öğrenciler, matematik, Türkçe, tarih gibi derslerin yanında ilgisi ve kabiliyeti ölçüsünde spor, müzik, fen, sosyal bilimler gibi dini ağırlıklı ders seçimleri yapacak. Örneğin ortaokulda fen ağırlıklı seçmeli ders alan bir öğrenci lisede de mecburi derslerin yanında isterse fen ağırlık dersleri seçecek.

http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/03/21/sbs-kalksa-bile-ozel-okullar-sinav-yapacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri